Cu nenumărate efecte nefaste, perioada pandemiei de coronovirus oferă și prilejul unor lucrări de reparații și modernizare la bazele sportive. Este și cazul celei de la Universitatea Oradea, care în acest an va găzdui Campionatul Național Universitar de fotbal.

Profitând de pauza competițională forțată, s-au efectuat, cu sprijinul Universității Oradea, lucrări de drenaj, reînsămânțare și înnisipare a gazonului pe care, până la sfârșitul anului trecut, și-au desfășurat activitatea echipele Universității Oradea, dar și ale clubului Viitorul Oradea.

Inițial, competiția  universitară, organizată sub egida Federației Sportului Școlar și Universitar și a Federației Române de Fotbal, trebuia să aibă loc în perioada 15-17 mai, dar va fi reprogramată, cel mai probabil, la toamnă. ”Sunt lucrări complexe în urma cărora dorim ca gazonul să arate cât mai bine pentru competiția națională pe care o vom găzdui. Este exclus ca turneul final să se mai dispute la data programată inițial,  astfel că așteptăm să vedem când va fi reprogramat, probabil mai spre toamnă. Vom ști mai multe după expirarea stării de urgență”, a afirmat Alexandru Ilieș, președintele FC Universitatea Oradea, și decan al Facultății de Geografie,Turism și Sport din cadrul Universității Oradea.

Universitatea Oradea ocupă locul 7 la finalul turului Ligii a IV-a la fotbal, fiind calificată în semifinalele fazei județene a Cupei României, competiție în care ar urma să înfrunte, pe teren propriu, ACS CAO 1910 Oradea.