Vicecampioana României la polo este cu un pas într-o nouă finală a Superligii Naționale după ce a învins de două ori, 5-3 (0-2, 2-0, 2-0, 1-1) și 8-7 (2-2, 0-0, 2-2, 4-3), în deplasare, pe Corona Sportul Studențesc. Finalista se decide după sistemul „cel mai bun din 5 partide”.

Parcursul din sezonul regulat al Superligii de polo, în care cele două echipe și-au împărțit victoriile de fiecare dată, anunța extrem de dificilă dubla de la Brașov. Cu toate acestea, după o mobilizare exemplară, orădenii s-au întors acasă cu un avantaj de 2-0 la care nu foarte multă lume spera. Acest rezultat înregistrat după primele două partide face ca vicecampioană să ia o opțiune serioasă pentru calificarea în finala campionatului unde din nou, foarte probabil, va înfrunta campioana Steaua București care la rândul ei conduce cu 2-0 (14-7 și 9-7) pe Dinamo București.

Primul joc, început slab dar continuat foarte bine

Primul joc a fost început bine de către gazde care, după primul sfert, conduceau cu 2-0. În sfertul secund, pe fondul unei defensive excelente dar și cu o mai mare concentrare pe faza de atac, CSM Digi a reușit să revină și să egaleze la 2 până la pauza mare. Sfertul al treilea a fost dominat clar de către orădeni care, pe lângă cele două goluri marcate, au mai trimis mingea în bară în alte două rânduri și l-au evidențiat pe portarul brașovenilor în alte câteva situații. La intrarea în secvența decisivă, CSM Digi conducea cu 4-2. Primii care au înscris în ultimul sfert au fost „studenții” brașoveni, aceștia oprind astfel cele peste 20 de minute de ineficiență ofensivă. Au urmat apoi mai multe ocazii ale bihorenilor care, în cele din urmă, au stabilit scorul final prin reușita lui Ramiro Georgescu. Până la final, CSM Digi a controlat jocul astfel că vicoria este una conformă cu ceea ce s-a întâmplat în bazin.

Numeroase răsturnări de situație în meciul al doilea

Sensibil mai echilibrată a fost cea de-a doua partidă în care cele două echipe s-au succedat în mai multe rânduri la conducere. În primul sfert gazdele, similar cu ceea ce s-a întâmplat în jocul 1, și-au creat un avantaj de 2-0 dar orădenii au revenit și au egalat până la terminarea primelor 8 minute. A urmat un sfert doi în care niciuna dintre cele două formații nu a reușit să puncteze în ciuda faptului că ocazii au existat chiar și în superiorități numerice. Apoi, în sfertul al treilea CSM-ul a preluat conducerea dar brașovenii au revenit și au întors rezultatul. Cu toate acestea, la pauza mare s-a intrat la egalitate, 4-4, după ce brazilianul Guimaraes a marcat pentru orădeni. Secvența decisivă a avut desfășurarea cea mai palpitantă. Studenții au trecut în avantaj (5-4) dar bihorenii au egalat la acțiunea următoare dintr-un penalty (5-5). Au urmat alte două goluri marcate de CSM Digi care s-a distanțat la două lungimi (5-7). Sportul Studențesc s-a aproiat din nou la un gol (6-7) atunci când mai erau două minute și jumătate până la final. La intrarea în ultimul minut, CSM Digi a mai punctat o dată (6-8), gol care avea să se dovedească a fi decisiv în cele din urmă. Corona a redus din diferență (7-8) și a avut ultimul atac cu 22 de secunde înainte de final. Antrenorul gazdelor a solicitat timp de odihnă pentru a pregăti acțiunea finală, dar apărarea bihorenilor a fost extrem de exactă astfel că partida s-a încheiat cu 8-7 în favoarea vicecampioanei.

Așadar CSM Digi conduce cu 2-0 în seria cu Sportul Studențesc care se mută la Oradea unde joi de la ora 18.00 și, eventual, vineri de la ora 12.00 se vor disputa următoarele două partide.

Pentru echipa pregătită de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu au marcat: L. Vancsik 2+1, G. Guimaraes 1+2, Y. Inaba 1+2, R. Georgescu 1, R. Gergelyfi 0+2 și A. Popoviciu 0+1.