Cea de-a 16-a ediţie a Turneului Internaţional de judo dotat cu trofeul „EB Mex Kupa 2018” s-a desfăşurat recent la Miskolc, în Ungaria. Cu acest prilej, clubul orădean a ocupat locul al doilea în clasamentul pe echipe.

Întrecerea, care a adunat la start peste 200 de tineri judoka de la 44 de cluburi din Ungaria, Slovacia şi România, a fost de un bun nivel valoric. Judo-ul orădean a fost reprezentat de 7 sportivi de la LPS CSŞ Liberty Oradea, pregătiţi şi însoţiţi de către profesorul Emil Morar. Cu acest prilej s-a dorit verificarea stadiului de pregătire după efectuarea antrenamentelor din perioada de iarnă. Totodată, s-a căutat acumularea de experienţă competiţională în vederea abordării întrecerilor din acest an. „Apreciez ca fiind foarte utilă verificarea susţinută de sportivii noştri la Miskolc prin prisma rezultatelor obţinute, al numărului de meciuri şi al adversarilor întâlniţi”, a declarat profesorul Emil Morar.

Cele cinci clasări pe podium au fost reuşite de următorii sportivi: locul I - Cristian Popa (66 kg), Alex George Creţ (81 kg) şi Tudor Blahuţă (+90 kg); locul al 3-lea - Alexandru Popa (60 kg) şi Norbert Domuţa (66 kg). În schimb, David Fodor (73 kg) locul al 5-lea şi Robert Boldiş (60 kg) locul al 7-lea, au obţinut clasări sub posibilităţile pe care le au. În clasamentul pe echipe, LPS CSŞ Liberty Oradea (locul al II-lea) s-a clasat înaintea celor de la UTE Budapesta şi după gazdele de la MVSC Miskolc.