Seria cu CSU Sibiu din semifinala Ligii Naţionale de baschet masculin se mută la Oradea. Echipa orădeană va avea posibilitatea să tranşeze acest duel în următoarele două partide după ce în oraşul de pe Cibin a izbutit să se impună într-una din cele două confruntări. După un prim succes pe deplin meritat, roş-albaştrii nu au putut să se concentreze la acelaşi nivel astfel că au pierdut 85-78 (28-17, 19-18, 15-22, 23-21) jocul al doilea.

Având 1-0 după prima dispută, orădenii nu au fost la fel de conectaţi la miza pe care o avea şi meciul cu numărul doi. În aceste condiţii, oaspeţii au început modest şi până în minutul 13 scorul era deja 34-20 pentru galben-albaştri. Cursa de urmărire a dat roade în repriza secundă, bihorenii reuşind să se apropie la doar 3 puncte (64-61) în minutul 32. Nu a fost însă suficient, gazdele, graţie în special lui Tyler Laser, autorul a 32 de puncte, impunându-se în cele din urmă la 7 puncte diferenţă. De la orădeni s-a remarcat acelaşi Kris Richard, autorul a 19 puncte, dar şi canadianul Sean Denison, care a fost aproape de un double-double. „Din punctul meu de vedere nu sunt foarte multe lucruri de spus. Nu am reușit să avem aceeași concentrare raportat la primul meci. Echipa noastră nu a fost la nivelul din partida precedentă și nu am avut un nivel de concentrare suficient de bun pentru a putea câștiga. La nivel mental nu am fost pregătiți pentru a face față acestui meci. Ne-am apropiat de mai multe ori la trei puncte de-a lungul reprizei a 2-a, doar că începutul slab de meci ne-a costat. Am depus un efort prea mare pentru a recupera deficitul. Urmează două meciuri la Oradea. Nu suntem favoriți. Eu cred că în fiecare meci se poate întâmpla orice. Cred că s-a demonstrat deja acest lucru”, au fost concluziile pe care Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, le-a tras după meciul al doilea din Sala Transilvania.

„Un rezultat pe care ni l-am fi dorit”

Directorul CSM Oradea, vede aproximativ în aceeaşi nuanţă eşecul din jocul al doilea cu CSU Sibiu. „În ciuda înfrângerii din meciul al doilea, ne întoarcem de la Sibiu cu un rezultat pozitiv pe care, dacă cineva ni l-ar fi propus înaintea acestei semifinale, cu siguranţă că ni l-am fi dorit. Nu am fost motivaţi în acest meci astfel că Sibiul a meritat să câştige. Lipsa de concentrare, starea de automulţumire, au fost principalii factori care au dus la acest eşec. Micile detalii precum numărul mare de aruncări libere ratate fac diferenţa într-o serie de playoff în care miza este uriaşă”, a declarat Şerban Sere.

Meciul cu numărul trei se va desfăşura vineri, cu începere de la ora 20.00, în Arena „Antonio Alexe”, iar cel de-al patrulea duel, care ar putea fi decisiv, se va disputa duminică de la aceeaşi oră.

CSU Sibiu: Brosser, Cooper Williams 13, Laser 32 (2×3 p), Kinnard 17 (4×3), Pratt 9 (1×3), Paliciuc 9 (1×3), B. Popescu, Dragoste 3, Capers 2, J. Williams. Nu au jucat: D. Gheorghe, Petică. Antrenor: Dan Fleșeriu.

CSM CSU Oradea: Nicolescu 3 (1×3 p), Denison 10, Kariniauskas 6, Valeika 8, Richard 19 (1×3), B. Țîbîrnă 4, Mandache 10 (2×3), Lázár, Gajovic 6 (2×3), Zeno 12 (1×3). Nu au jucat: Gavrilă, T. Fometescu. Antrenor: Cristian Achim.

Arbitri: Alin Faur, Alexandru Olaru, Dragoș Nicolae.