Handbaliştii orădeni au suferit un eşec neaşteptat 28-35 (16-15) în faţa echipei Centrului Naţional Olimpic pentru Juniori de la Timişoara în cadrul etapei a 4-a din Seria C a Diviziei A. Jocul, desfăşurat în Sala „Gheorghe Bariţiu” din Turda, face parte din Turneul 2.

 

În ciuda faptului că Oradea are o echipă care a suferit modificări importante faţă de sezonul trecut, eşecul surprinde totuşi deoarece vorbim despre un adversar „necopt” pentru duelurile cu echipele de seniori. CNOPJ Timişoara este o echipă de juniori II care, în ciuda valorii ridicate pe care o are la nivelul ei de vârstă, ar trebui să sufere din punct de vedere al forţei fizice în confruntările cu seniorii. CSM-ul pregătit de către George Tăutu l-a pierdut faţă de sezonul trecut pe căpitanul Devid Munea care, cum se spune prin tribune, făcea cât jumătate de echipă. În schimb Oradea a câştigat un handbalist de valoare prin reîntoarcerea lui Alex Farcaş, jucător cu meciuri în Liga Naţională şi care, la un moment dat, împreună cu fratele său, făcea parte dintr-o echipă care performa la nivelul ligii a II-a.

 

12-20, rezultatul reprizei secunde!

După cum o arată şi scorul, bihorenii au terminat prima repriză cu un avantaj de un gol (16-15), dar partea secundă a fost catastrofală. În faţa unei echipe de juniori, roş-albaştrii au marcat în partea secundă doar 12 goluri şi au încasat nu mai puţin de 20. Cum argumentul valoric al timişorenilor ar trebui să fie anulat de cel al forţei pe care bihorenii ar trebui să o aibă, concluzia care poate fi trasă este că pregătirea fizică a handabaliştilor noştri nu se află deloc la cote optime. Contra-performanţa roş-albaştrilor în faţa acestei echipe nu este prima, orădenii fiind învinşi de CNOPJ Timişoara şi în sezonul trecut. În cel de-al doilea joc al turneului de la Turda, CSM Oradea va înfrunta pe Universitatea Cluj astăzi, cu începere de la ora 12.30. Mâine, de la ora 12.00, se va duela cu Potaissa II Turda, în timp ce duminică, de la ora 09.30, în ultimul meci al turului de campionat, echipa pregătită de George Tăutu va da piept cu Szejke Odorhei.

Alte rezultate din etapa a IV-a: CSM Sighişoara – Potaissa II Turda 28-26 (12-15) şi U Cluj – CSU Poli Timişoara 29-19 (12-10).

CSM Oradea: Duma, Ene 1 gol - Poteră 6, Szakacs 5, Băban 3, Gal 3, A. Farcaș 3, C. Szasz 2, Sfârlea 1, Radu 1, Lari 1, Criste 1, Breban 1, Huțan. Antrenor: George Tăutu.

CNOPJ Timișoara: Pal – Bordeanu 6, Chira 5, Cîtu 5, Dumitrescu 5, Bran 3, Bălan 3, Moldovan 2, Stolojan 2, Ulariu 2, Ghimpău 1, Grad 1, Samfirescu, Durac, Pălăduță. Antrenor: Attila Horvath.