Vicecampioana României la polo încearcă mâine, în Spania, să obţină un rezultat care să-i confere şanse de calificare înaintea returului playoff-ului Ligii Campionilor care se va disputa miercuri, la Oradea. Misiunea va fi extrem de dificilă, formaţia spaniolă câştigând clar grupa preliminară din turul al doilea.

Cu un lot de jucători în care se regăsesc doar doi poloişti străini, dar şi cu mai multe noutăţi, CSM Oradea nu era cotată cu prea mari şanse să atingă această fază a competiţiei. Cu toate acestea, munca antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu s-a văzut, bihorenii făcând rezultate bune în cele două tururi preliminare. CSM Oradea are un bilanţ de 4 victorii şi 4 înfrângeri în aceste partide, eşecurile, în afară de cel cu AN Brescia, fiind suferite la diferenţe relativ minime. CN Terrassa a terminat ediţia trecută a campionatului spaniol pe locul al 3-lea fiind învinsă în semifinalele playoff-ului de Barcelona, tocmai echipa pe care orădenii au scos-o recent din competiţie. În schimb, în grupa preliminară din turul al doilea al Ligii Campionilor, Terrassa a învins clar pe Strasbourg, Sabac şi Steaua Bucureşti, ultimele două fiind echipe în faţa cărora Oradea a pierdut în ultima perioadă. Aşadar în ciuda numelui care nu spune la fel de multe precum OSC Budapesta sau Jadran, celelalte două echipe cu care bihorenii s-ar fi putut duela în această fază a întrecerii, CN Terrassa este un adversar foarte puternic. În eventualitatea în care nu va reuşi să-l elimine, CSM va ajunge în sferturile de finală ale LEN Euro Cup, competiţie a cărei finală a disputat-o în urmă cu trei ani.

Returul dublei cu formaţia spaniolă se va disputa miercuri, de la ora 19.00, în Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea unde intrarea spectatorilor va fi liberă.