Echipa de cadeți (U18) a LPS Bihorul a devenit recent vicecampioana României la volei pe plajă. Întrecerea, câștigată de o echipă bucureșteană, s-a desfășurat recent în Timișoara.

Formația bihoreană, condusă de pe margine de către profesorul Kovacs Zoltan, a fost alcătuită din sportivii Antonio Cipleu și Sergiu Popa, cei care și-au promis că nu se vor opri până nu vor urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Până în ultimul act al competiției de la Timișoara, parcursul orădenilor a fost excelent. În finală, însă, după un joc extrem de disputat, EX 4 Volei București a avut, în cele din urmă, câștig de cauză, dar numai după disputarea unui set decisiv terminat cu scorul de 15-10. Primul set, unul foarte echilibrat, a fost adjudecat, în cele din urmă, tot de către băieții din Capitală, cu scorul de 26-24. Setul al doilea le-a revenit elevilor lui Zoly Kovacs, aceștia impunându-se cu 23-21. Așadar, câștigând cu 2-1 la seturi, formația bucureșteană a devenit campioană națională de cadeți la volei pe plajă. „Sunt convins că acești copii nu se vor opri până nu vor obține medalia de aur. Trebuie să subliniem faptul că Oradea a fost și va rămâne un centru de temut în voleiul pe plajă din România", a declarat profesorul Kovacs Zoltan, antrenorul echipei de cadeți a LPS Bihorul.

Clasamentul final al CN de volei pe plajă pentru cadeți a fost: 1. Ex4 Volei București; 2. CSȘ LPS Bihorul Oradea; 3. LPS Bistrița; 4. Westar Arad. Următoarea competiție la care reprezentanții LPS Bihorul se vor bate pentru medalii sunt Campionatele Naționale de volei pe plajă pentru juniori și junioare, care se vor desfășura în Capitală, în perioada 12-15 august, anul curent.