CSU Oradea s-a întors cu 21 de medalii de la Campionatul  Naţional de tir sportiv pentru juniori II, competiţie care s-a desfăşurat la Complexul de Tir sportiv "Iosif Sârbu" din Bucureşti. Trăgătorii orădeni au obţinut cinci locuri I, zece locuri II şi şase locuri III.

 

Cei 11 sportivi de la CSU Oradea, pregătiţi de Adriana Floruţa şi Vasile Leţ, au concurat la toate probele de puşcă şi pistol, atât la individual, cât şi pe echipe.

Don lotul clubului CSU Oradea deplasat la Bucureşti au făcut parte Vivianne Mangra, Denisa Csanyi, Alexia Lezeu şi Magdiel Şipa – la puşcă; Andreea Lezeu, Annalisa Toader, Bianca Lezeu, Alexandra Ghergheleş, Victor Lupşea, Bucsias Levente şi Patrick Puie – la pistol.

"Majoritatea sportivilor şi-au adus contribuţia în obţinerea acestei salbe de medalii, remarcându-se însă Magdiel Şipa, Victor Lupşa, Alexia Lezeu, Bucsias Levente şi Patrik Puie, care au realizat mai multe recorduri personale. Poate nu mă aşteptam la atât de multe medalii, dar aşteptam o comportare mai bună la pistol aer comprimat fete, însă, per ansamblu, a fost un concurs bun, puternic, cu o concurenţă mare şi, în mare, sunt mulţumit de aceste rezultate. Au fost şi recorduri personale, ceea ce ne arată că suntem pe un drum bun", a declarat antrenorul Vasile Leţ.

O parte a sportivilor orădeni juniori II au rămas în Capitală pentru  Campionatele Naţionale de glonţ pentru juniori I, deşi ei au vârste cuprinse între 14 şi 16 ani şi se vor duela cu sportivi de la o categorie de vârstă superioară.

După Naţionalele de juniori I, vor urma  întrecerile Campionatului Naţional de seniori, iar  în perioada 23-30 august, sportivii de la CSU vor intra într-un stagiu centralizat la Stana de Vale.