Poiana Brașov a găzduit, la finele săptămânii trecute, finala Campionatului Național de judo pentru tineret (U23). Cu acest prilej, judo-ul din orașul de pe Crișul Repede s-a remarcat din nou, sportivii de la CSM Oradea cucerind trei titluri naționale individuale și unul cu echipa.

Competiția s-a desfășurat cu respectarea strictă a tuturor normelor sanitare impuse de pandemia de Covid 19, fiecare participant la întrecere fiind testat pentru depistarea Sars Cov 2 înainte de intrarea în „bula” organizată în renumita stațiune montană. „Pentru judo-ul orădean, finala CN U 23 a reprezentat un real succes în întrecerea masculină, sportivii de la CSM Oradea cucerind un număr de 3 titluri de campioni naționali în proba individuală și titlul de campioană națională în cea masculină pe echipe”, a declarat Emil Morar, conducătorul delegației orădene. Performerii bihoreni ai acestui eveniment au fost: Alex George Creț (90 kg), Adrian Olaru (73 kg) și Robert Boldiș (66 kg). În cadrul concursului pe echipe, care s-a desfășurat în ultima zi a întrecerii, CSM Oradea a izbutit să își îmbunătățească performanța de anul trecut atunci când a cucerit doar medalia de argint. De această dată, în componența Robert Boldiș, Cristian Penisoara (ambii 66 kg), Adrian Olaru, Claudiu Neagu (ambii 73 kg), David Fodor, Raul Dobocan (ambii 81 kg), Alex George Creț, Adrian Calmar (ambii 90 kg), Gabriel Farcaș și Fabrizio Mucenica (ambii la +90 kg), echipa orădeană, pregătită de antrenorii Emil Morar, Dan Fâșie, Laszlo Szoke și preparatorul fizic Emil Fălăuș, a cucerit titlul de campioană națională după ce a învins CSM FC Argeș Pitești cu scorul de 3-2. De menționat în ultimul act, anul treut s-au întâlnit exact aceleași echipe, atunci bihorenii fiind cei învinși la limită. Pentru a accede în finala competiției, CSM Oradea a învins la diferență minimă (3-2) pe CSȘ CFR CSM Ploiești.

Nicio medalie pentru tinerii de la LPS Bihorul și Crișul Oradea

Tot la evenimentul desfășurat în Poiana Brașov au participat 7 sportivi din cadrul CSȘ LPS Bihorul Oradea și unul reprezentând clubul Crișul Oradea. Fiind judoka foarte tineri, aceștia nu au cucerit nicio medalie, dar trei dintre ei (Gesica Fodor, Carina Jurcă și Iasmina Gyoker) au fost destul de aproape să urce pe podium. Au pierdut însă duelurile pentru bronz clasându-se astfel pe locul al 5-lea. Profesorii care se ocupă de pregătirea lor sunt: Alexandru Goncearenco, Olimpia Ianc și Ioana Hanaș.