Campionatul Naţional de judo dedicat copiilor U15 şi U13 s-a desfăşurat la Arad, la finele săptămânii trecute. La această competiţie, sportivul Bănoi Ayan, legitimat la LPS CSS „Bihorul” Oradea, a reuşit să se claseze pe locul al treilea în cadrul categoriei -50 kg U13. Ayan a obţinut 3 victorii şi a suferit o înfrângere în meciul cu cel care avea să devină campion al categoriei.

„Nivelul acestei competiţii a fost foarte ridicat. La categoria de vârstă U15 au participat 389 de sportivi (139 la feminin şi 250 la masculin) de la 93 de cluburi din ţară. La U13 au participat 353 de sportivi ( 140 feminin, 213 masculin) de la 88 de cluburi din întreaga ţară. Au fost multe meciuri spectaculoase, unele dramatice, pline de răsturnări de situaţie. Pe lângă evoluţia lui Bănoi Ayan, din echipa noastră aş mai vrea să remarc presaţiile sportivilor Bejan Eduard, Bodea Kevin, Gruie Ionuţ şi Cioloş Sofia care s-au luptat destul de bine, dar lipsa lor de experienţă şi-a spus cuvântul. Prestaţie bună a avut şi Ticărâţ Paul care, la prima lui participare la Campionatul Naţional, în cadrul categoriei -38 kg U13, a obţinut 3 victorii şi a suferit 2 înfrângeri, nereuşind să urce pe podium”, a transmis Alexandru Goncearenco, unul dintre antrenorii copiilor.

Aceşti judoka sunt antrenaţi de către Alexandru Goncearenco, Olimpia Ianc şi Andreea Mateaş. În data de 3 iunie, anul curent, toţi aceşti copii vor participa la concursul internaţional dotat cu trofeul „Cupa Bihorului”, concurs care se va desfăşura la Arena „Antonio Alexe” din Oradea. La această competiţie, organizată de ACS Champions Oradea, LPS Bihorul Oradea, CSM Oradea şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Bihor, vor participa peste 400 de sportivi din România şi din străinătate.