Campionatul Naţional de box pentru cadeţi s-a desfășurat recent în localitatea Piatra Neamţ, iar sportivii bihoreni Mădălin Călugăr, legitimat la CS Crișul Oradea, și Ciprian Gogan, de la Basti Box Salonta, au reușit să urce pe podium.

Competiția, care a avut loc sub egida Federaţiei Române de Box și a adunat la start 215 pugiliști din întreaga țară, i-a oferit șansa sportivului clubului Crişul, Mădălin Călugăr (antrenor Viorel Crăciunea), să cucerească medalia de argint la categoria de greutate 40 kg. După două meciuri câştigate, orădeanul a fost învins în finală obţinând astfel argintul categoriei şi evident titlul de vicecampion naţional. „Este un rezultat bun care desigur ne bucură, obţinut de un sportiv de perspectivă, devotat, care prin multă muncă, seriozitate şi perseverenţă, pregătit fiind de un antrenor de asemenea devotat, a reuşit să lupte în finala campioantului naţional la categoria 40 kg. Mădălin este un sportiv de valoare, iar acest lucru este dovedit şi de rezultatul obţinut. Felicitări sportivului şi maestrului Viorel Crăciunea pentru această performanță remarcabilă!”, a transmis Pető Dalma Csilla, directorul CS Crişul Oradea.

Celălalt performer bihorean a fost Ciprian Gogan, de la Basti Box Salonta. Acesta a concurat în cadrul categoriei 50 kg alături de alți 15 pugiliști reușind la final să cucerească medalia de bronz. Tot sub culorile clubului salontan a concurat și Horațiu Hanțic, în cadrul categoriei 66 kg, dar rezultatele sale nu au fost notabile. Ambii sportivi au fost însoțiți la competiția din Moldova de către antrenorul voluntar Marius Tătar.

Au participat cu succes la Gongul de Aur

Într-o altă oridine de idei, clubul salontan de box a fost reprezentat recent la Gongul de Aur, o competiție internațională desfășurată în Macedania, la Skopje, și care a ajuns la cea de-a 52-a ediție. Rezultatele delegației române prezentă în competiție au fost următoarele: Rareș Dumitrescu - medalie de aur în cadrul categoriei +92 kg, Horațiu Șovrea - argint la categoria 80 kg, Cosmin Neagu - bronz la categoria 67 k și Bogdan Rusu - bronz la categoria 75 kg. Delegatul tehnic al competiției a fost Viorel Sima.