Fondat spre finalul anului 2019, ACS Crișana Oradea n-a apucat încă să evolueze în campionatele juvenile organizate de AJF Bihor, dar a reuşit să atragă spre fotbal mulţi copii din mediul rural spre fotbal.    

Peste 130 de copii în cinci centre

Într-un timp relativ scurt, clubul orădean şi-a extins activitatea, ajungând să desfăşoare antrenamente în cinci localităţi: Oradea, Tinca, Cefa, Ceica și Dobrești. Crişana s-a înscris în campionatele de juniori D şi E, care din cauza pandemiei de Covid-19 nu s-au desfăşurat în 2020, iar meciurile oficiale le va disputa pe terenul din Inand.

„Avem circa 130 de copii care vin la antrenamente în cele cinci locații, dintre care 83 sunt legitimați. Mulțumim autorităților locale din comunele respective care ne-au pus la dispoziție baza sportivă și ne-au sprijinit pentru achiziția de echipamente. Nu este simplu să ne deplasăm în aceste localități, dar sperăm ca munca noastră să dea roade. Ne-am axat mult pe zona rurală, pentru că acolo considerăm că există un potențial uriaș”, a afirmat Szilveszter Denes, președintele Crișana Oradea, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat şi Radu Bitea, președintele AJF Bihor.

 

Proiect de 10.000 lei şi vouchere

Susţinut de AJF Bihor, Crișana Oradea a implementat proiectul „Dezvoltarea fotbalului în zona rurală” în valoare de 10.000 de lei, sponsorizat de Pepco, la Fundația Comunitară Oradea, în fondul „Educație pentru azi”. În plus, Crișana a depus 77 dosare la DJST Bihor pentru voucherele de primă legitimare, dovedindu-se unul dintre cele mai active cluburi bihorene.

Pe lângă președintele Denes Szilveszter din staff-ul Crișana Oradea mai fac parte Ionel Danciar, Adrian Danciar, Emil Popa și managerul Marius Szabo. „Pe viitor vom mai avea cu siguranță nevoie și de alți antrenori, mai ales că dorim să ne extindem și în alte zone din Bihor. Îi așteptăm pe cei tineri, dornici să facă practică, să înceapă de jos și vom avea toți de câștigat. Bucuria noastră ar fi mare dacă peste câțiva ani Bihorul va avea echipă în eșaloanele superioare cu jucători bihoreni”, a mai declarat președintele ACS Crișana, club care nu are legătură cu vechea grupare cu acelaşi nume din perioada 1929-1947.