Până să fie luată o decizie în privința reînceperii campionatelor de fotbal, Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Bihor și Comisia Județeană de Arbitri (CJA) au hotărât să întindă o mână de ajutor echipelor bihorene care activează în ligile a IV-a și a V-a. Astfel, baremul de arbitraj a fost redus semnificativ, iar cel de observare, anulat, pentru jocurile rămase de disputat în ediția 2019-2020.

 

În premieră națională

Competițiile de fotbal în Bihor sunt suspendate din 10 martie, dată până la care, în acest an, s-au disputat doar un meci din Liga a IV-a și o etapă din Liga a V-a, Seria 2. „Gestul celor de la CJA Bihor m-a emoționat, cred că e unic la nivel național. Arată compasiune, solidaritate și umanitate în aceste vremuri grele. Le mulțumesc, îi felicit și le urez sănătate și succes arbitrilor și conducerii reprezentată prin Gallovits Ștefan – președinte și Alexandru Herman, Florin Marcu – vicepreședinți”, a afirmat Radu Bitea, președintele AJF Bihor.

 

Reducere semnificativă

Conform noii decizii, baremul de arbitraj la Liga a IV-a va scădea cu 500 de lei, iar la Liga a IV-a cu 350 lei, la care se adaugă o economie de 210 lei, respectiv 140 lei, cât reprezenta baremul de observare la cele două eșaloane. „Având în vedere situația actuală creată de COVID 19 și știind dificultatea financiară a primăriilor, respectiv a echipelor de fotbal din județul nostru, CJA Bihor în colaborare cu AJF Bihor au hotărât să ajute echipele din punct de vedere financiar, renunțând la o parte însemnată din remunerația pentru prestări servicii, cunoscută publicului cu denumirea de barem de arbitraj, și în totalitate la baremul observatorului, pentru toate jocurile rămase până la sfârșitul sezonului. Astfel, la Liga a IV-a baremurile scad de la 770 lei la 270 lei plus transportul oficialilor de joc, iar la Liga a V-a de la 590 lei la 240 lei plus transportul. La competițiile de copii și juniori echipele sunt degrevate total de ceva vreme de plata baremurilor de arbitraj, observare și transportul brigăzii de arbitri și observator”, a declarat Radu Bitea, președintele AJF Bihor.

„Sperăm ca această decizie să ajute echipele cât de cât din punct de vedere financiar, astfel ca toate să poată relua competiția județeană. Să ne revedem cât mai curând pe terenurile de fotbal", a spus Alexandru Herman, vicepreședinte CJA Bihor.