Voleiul șteian, o disciplină sportivă mult iubită sub Apuseni, a mai „întors”, anul trecut, o pagină glorioasă din lunga sa istorie printr-o performanță demnă de toată lauda, datorită ocupării locului al treilea la turneul final în cadrul Diviziei Minivolei Masculin, disputat la Zalău.

Programat în perioada 13-18 mai 2019, la Zalău, turneul final din cadrul Diviziei Minivolei Masculin a adus mare satisfacție locuitorilor orașului Ștei, dar, cu siguranță, și bihorenilor, datorită performanței echipei CSȘ „Avram Iancu” Ștei, care a pătruns în „careul de ași”, mai precis fiind medialiată cu bronz într-o competiție viu disputată. CSM București , CSȘ Lapi Dej, CSȘ „Avram Iancu” Ștei, ACS Academia de Volei Lazăr Marius Zalău, CTF Mihai I București, CSȘ Zalău, CSȘ Botoșani, CSȘ 2 CNE Baia Mare, au fost cele opt participante la acest turneu deosebit de puternic, clasate la final în această ordine.

Evoluție foarte bună în „careul de ași”

Pătrunzând în „careul de ași” a turneului final, de pe prima poziție în grupă, șteienii au avut ca adversar echipa CSM București, viitoarea campioană, în fața căreia a cedat cu 1-3 în urma unui meci foarte echilibrat. În cealaltă semifinală CSȘ Lapi Dej s-a impus, cu multă dificultate, în fața celor de la Academia de Volei Zalău, cu 3-2. Șteienii au abordat finala mică cu un moral excelent în fața fostei colege de grupă ACS Academia de Volei Zalău, pe care a învins-o din nou, de data aceasta  cu 3-1, reușind astfel clasarea pe locul trei pe țară. În finala mare CSM București a dispus cu 3-1 de CSȘ Lapi Dej, obținând titlul de campioană la această categorie de vârstă.

O performanță demnă de toată lauda

Prin această clasare la turneul final, micii voleibaliști șteieni au înregistrat o performanță demnă de toată lauda, răspunzând din plin condițiilor excelente asigurate de Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei, în cadrul căruia își desfășoară activitatea, conducerea acestuia fiind compusă din profesorii Cristian Andru și Emanuel Coroiu, director, respectiv director adjunct. Și atunci, ca și în alte ocazii de altfel, autoritățile locale, reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei, au fost aproape de micii voleibaliști, sprijinându-i într-un mod substanțial, pentru a avea cele mai bune condiții. Fericitul antrenor, Sebastian Indrei, care pe toată durata turneului a fost „în priză” dovedindu-și din plin calitățile, a avut la dispoziție următorul lot: Denis Cocoș, Iulius Indrei, David Stan Palfy, Alex Țigan, Albert Agud, Alex Avram, Rareș Avram, George Șerban, Andrei Farcaș, Denis Tocoian. Pe parcursul anului competițional din lot au mai făcut parte și Luca Bala, Rareș Cotor și George Pașca.

Galeria șteiană, o altă forță demnă de apreciat

În capitala minivoleiului voleiului masculin, Zalău, „aventura finală” a voleibaliștilor șteieni a avut parte de o susținere pe măsura rezultatului înregistrat de aceștia, deoarece au fost însoțiți de o puternică galerie formată din părinți, dar și prieteni, în care au fost prezenți și viceprimarul orașului Ștei, ec. Marius Cioară, alături de directorul adjunct al CN „Avram Iancu” Ștei, prof. Emanuel Coroiu. Dacă pe parcursul meciurilor voleibaliștii au simțit din plin aportul galeriei, imediat după ce au fost medaliați cu bronz, unul dintre părinți, Ionel Cocoș, a oferit fiecărui jucător o primă de joc, constând dintr-o anumită sumă de bani. Astfel, s-a încheiat un nou episod triumfător din viața „ambasadorilor șteieni”, unul care va rămâne adânc întipărit în viața lor, care, de acum, va fi marcată ca una a marilor realizări în plan sportiv, și nu numai.