Indiscutabil, voleiul șteian a trăit, anul trecut, clipe de adevărată glorie, deoarece „recolta” de medalii a umplut „lada cu zestre” la această disciplină sportivă cu o mare tradiție sub Apuseni, dar mai ales iubită, indiferent de nivelul în care „mingile zburătoare” au activat de-a lungul anilor.

După ce doar cu câteva zile în urmă la turneul final de la Zalău micii voleibaliști șteieni au obținut medaliile de bronz, iată,  a venit rândul fetelor, la volei gimnazial, să se claseze în „careul de ași” la nivel național, mai precis pe locul trei, în turneul final, organizat în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSȘ), desfășurat în Complexul Sportiv „Sydney 2000” din Izvorani, comuna Ciolpani, județul Ilfov, în perioada 22-25 mai 2019. La acest puternic turneu, unde voleibalistele șteience s-au prezentat excelent, au participat campioanele a opt județe, Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni, Școala Gimnazială Nr. 27 București, Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei, Colegiul Național „Nicolae Titulescu” Craiova, Colegiul Național „C.D. Loga” Caransebeș, Colegiul Național „A. I. Cuza” Focșani, Școala Gimnazială „Toma Cocisiu” Blaj, Colegiul „Național „Vasile Alecsandri” Bacău, clasate, la final, în această ordine.

 

S-au revanșat în „careul de ași”

Din păcate câteva lacune în organizare și-a pus din plin „amprenta” pe ordinea locurilor ocupate în clasamentul final. Meciurile, din ambele grupe, s-au jucat într-un ritm amețitor, în aceiași sală, încă de la primele ore ale dimineții, iar echipa șteiană a avut neșansa să joace ultimul meci din grupă vineri, de la ora 13.00, pentru ca în aceași zi să joace semifinala, programată la ora 18.00. Deci ne putem imagina cât timp de odihnă au avut fetele noastre înaintea abordării unui meci decisiv în lupta pentru medalii. Oboseala și-a spus din plin cuvântul iar argeșencele, care au jucat la prima oră, 9.00, meciul lor din cealaltă grupă, au avut câștig de cauză, chiar dacă șteiencele s-au „agățat” de fiecare minge, pierzând la mare luptă. În finala mică s-au „duelat” din nou cu fosta colegă de grupă, CN „Nicolae Titulescu” Craiova, pe care au învins-o cu 3-1, luându-și revanșa, fapt ce le-a conferit câștigarea medaliilor de bronz.

 

Bihorencele, o adevărată familie

Din partea Ministerului Educației Naționale, turneul final din cadrul ONSȘ a fost supervizat de prof. Magda Melinte, inspector de specialitate, care a remarcat spiritul colectiv al șteiencelor, dar a și punctat neșansa ritmului comasat de disputare a meciurilor bihorencelor. În ciuda unei distanțe destul de mari, primarul orașului Ștei, ing. Iulian Balaj, și-a găsit timp, ca și în alte ocazii când sportivii șteieni luptă pentru imaginea urbei lor, să fie alături de aceste minunate voleibaliste, încurajându- le chiar la „fața locului”. Pe lângă medaliile de bronz, echipa șteiană s-a întors acasă și cu „Diploma pentru cea mai tehnică jucătoare a turneului”, atribuită voleibalistei Larisa Melania Cuc, care a demonstrat reale calități, apreciate ca atare.

 

O performanță demnă de remarcat

Clasarea pe locul trei la acest turneu final  reprezintă pentru tinerele voleibaliste șteience o preformanță demnă de toată lauda, raportându-ne binențeles la nivelul în care a avut loc competiția, ele răspunzând prin aceasta condițiilor excelente de care au beneficiat atât din partea unității de învățământ din care fac parte, a cărei conducere este compusă din profesoarele Simona Pantea și Liana Moruț, directoare, respectiv directoare adjunctă, cât și a autorităților locale, reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei, mari iubitori, dar mai ales susținători, ai fenomenului sportiv în orașul de la poalele Munților Apuseni. Profesoara Raluca Jude a făcut un adevărat sacrificiu alături de fetele pe care le antrenează, deoarece a participat la acest turneu dintr-o poziție inedită, fiind însărcinată, dar a știut să-și canalizeze emoțiile dând dovadă de o mare stăpânire de sine, dar mai ales să treacă cu brio peste multe momente ale jocului cu un ridicat grad de „risc”, ținând cont de situația de pe tabela de marcaj, prin „oscilațiile” acesteia. Fericita antrenoare, Raluca Jude, a avut la dispoziție, pentru acest turneu final, următorul lot: Alexandra Cocoș, Antonia Țurcaș, Alexia Bota, Mălina Creț, Diana Micula, Oana Tomșe, Larisa Cuc, Bianca Fiundur, Raluca Vuluga, Elena Șerb. Așadar, în luna mai a anului trecut, „lada cu zestre” a sportului juvenil din Ștei a fost una plină cu rezultate notabile, motiv pentru care cei implicați  merită admirația, dar și felicitările, locuitorilor urbei de la poalele Munților Apuseni.