Finalul săptămânii trecute a fost unul plin de suspans în Depresiunea Beiușului unde iubitorii sportului au fost deconectați atât cu „sportul rege”, cât și cu cel „alb”, deoarece pe lângă obișnuitele meciuri de fotbal, a fost organizat și un puternic turneu de tenis de câmp.

Beiuș, Vașcău și Buntești au fost arenele unde iubitorii de fotbal au putut să-și urmărească favoriții, în timp ce, la Ștei, iubitorii „sportului alb” au putut admira „rachetele” tenismenilor care au oferit pe durata celor patru zile de întrecere meciuri de calitate.

Derby-ul de la Vașcău a întrunit așteptările

Un adevărat „magnet” a fost arena de lăngă „Apa Boiului” unde liderul Seriei a II-a, Biharea Vașcău, a întâlnit, în derby-ul Ligii a V-a, ocupanta locului doi, Unirea Roșia. Partida a întrunit toate așteptările numerosului public care a părăsit arena mulțumit de spectacolul oferit, deoarece cele două combatante au jucat fără menajamente, iar victoria, conform calculului „hârtiei”, a fost obținută de „ceasul elvețian”, care astfel a trecut în acest retur și de al șaselea val consecutiv fără nicio „dereglare”. Tot în această ligă, bunteștenii au obținut o victorie mai clară decât scorul înregistrat la final, în timp ce beiușenii care compun garnitura echipei Unirea Oșorhei nu s-au prezentat la Tulca, pierzând meciul la „masa verde”. Ceilalți beiușeni, din Liga a IV-a, și-au complicat situația din clasament în urma înfrângerii de pe propriul teren. În altă ordine de idei, turneul de categoria I, dotat cu „Cupa orașului Ștei” a fost foarte reușit, iar bihorenii, într-o companie selectă, au obținut rezultate notabile, care i-au plasat pe podium.

La Ștei și Beiuș, meciuri dificile pentru gazde

Mâine, din păcate pentru microbiști, de la aceeași oră, 11.00, la Ștei și Beiuș vor avea loc două meciuri cu mari implicații la subsolul clasamentului. Șteienii primesc vizita vecinilor din clasament, CS Săcuieni, într-un meci de „șase puncte”, disputat între ocupantele locurilor 13 și 14, cele care „asigură” barajul de supraviețuire în această ligă, dacă vor „păstra” aceste locuri până la final. Mai în glumă, mai în serios, la Ștei va fi un meci de „care pe care”, în urma căruia echipa câștigătoare va primi un „balon de oxigen” atât de necesar pentru a-și ameliora situația precară în care se găsesc ambele adversare. Beiușenii sunt în fața unui meci vital pe propriul teren în compania celor de la Unirea Valea lui Mihai care se simt bine sub Apuseni, dacă luăm în calcul că în ultima deplasare de la Ștei au „ciugulit” toate punctele puse în joc. Tot sâmbătă, dar de la ora 16.00, la Roșia, echipa locală Unirea va dori să-și consolideze poziția a doua din clasament printr-o victorie în fața „partizanilor” de la Sânnicolau Român., în timp ce beiușenii care joacă sub culorile Unirii Oșorhei vor viza cele trei puncte în deplasarea de la Cociuba Mare, unde debitul „izvorului” este secat în ultima perioadă. La Avram Iancu, cu antrenorul Dorin Boca în tribune, deoarece va fi suspendat două etape după ieșirea în „decor” din ultima partidă, liderul seriei va ținti victoria în compania echipei gazdă, Victoria, una care să-i consolideze prima poziție din clasament.