De mult timp iubitorii sportului din Depresiunea Beiușului nu au mai trăit un final de săptămână cu o „paletă” sportivă atât de diversificată din punct de vedere al meciurilor ce se vor disputa în Beiuș, Ștei și Vașcău.

Toți iubitorii de sport din Depresiunea Beiușului, și nu numai, vor fi, cu siguranță, niște „răsfățați” la finalul acestei săptămâni, deoarece vor putea să urmărească atât partide de fotbal, cât și de volei, în Beiuș, Ștei și Vașcău.

Voleiul, din nou în actualitate

Voleiul, un sport cu mare tradiție la poalele Munților Apuseni va face ca orașul Ștei să fie din nou „așezat” pe harta sportului național datorită calificării echipei de volei a CSȘ „Avram Iancu” Ștei la faza semifinală pe țară, iar una dintre cele șase serii se va disputa în Sala de Sport a CN „Avram Iancu” Ștei. Astfel, alături de Bacău, Târgoviște, Craiova, Brașov, Sibiu, orașul Ștei va fi gazda unei grupe în care va evolua CSȘ „Avram Iancu” Ștei împreună cu CSȘ Bega Timișoara, CSȘ Sighetu Marmației, CSȘ Cetate Deva. Meciurile vor avea loc sâmbătă, începând cu ora 10.00, primele două partide, iar de la ora 15.00 alte două partide. Duminică, începând cu ora 10.00 se vor disputa ultimele două partide în urma cărora se va face clasamentul final, iar prima clasată va primi dreptul de a participa la Faza Finală pe țară în cadrul Diviziei Speranțe Feminin în competiția organizată de Federația Română de Volei.

 Meciuri „tari” la Ștei și Beiuș

Unul dintre meciurile „tari” din Liga a IV-a se va disputa la Ștei, începând cu ora 11.00, unde formația locală CSO va întâlni, într-un adevărat derby al etapei, echipa CAO Oradea, ocupanta locului doi în clasament. Orădenii, care sunt pe „urmele” liderului CSC Sânmartin, vizează doar victoria pentru a „ține pasul” în perspectiva obiectivului propus, promovarea, în timp ce șteienii vor să părăsească „zona periculoasă” a clasamentului, iar cuvântul lor de ordine este doar victoria. Așadar, va fi un meci de „care pe care”. Pe stadionul „Francisc Matei” din Beiuș, din păcate tot de la ora 11.00, echipa locală CS Bihorul va întâlni Unirea Livada, o grupare cu probleme, după incidentele care au avut loc la Livada în prima etapă a returului, pierzând trei puncte la „masa verde”. Pentru a părăsi subsolul clasamentului beiușenii au nevoie doar de cele trei puncte, în timp ce oaspeții, cu siguranță, nu vor face rabat de la efort.

La Vașcău, derby-ul campionatului

Indiscutabil, capul de afiș al finalului de săptămână va fi la Vașcău unde, lângă „Apa Boiului”, se va disputa derby-ul campionatului din Liga a V-a, Seria a II-a. Astfel, liderul, Biharea Vașcău, va întâlni duminică, de la ora 15.00, într-un meci cu mari implicații la vârful clasamentului, ocupanta locului doi, Unirea Oșorhei. Va fi în primul rând un meci al orgoliilor ținând cont de faptul că echipa oaspete este alcătuită din beiușeni, iar partidele dintre vecini au întotdeauna „ingredientele” necesare pentru a satisface nenumărații microbiști ce vor umple, cu siguranță, arena vașcăuană. După victoria zdrobitoare din startul returului obținută la Tulca, echipa antrenată de vulcanicul tehnician Dorin Boca va juca doar pentru obținerea celor trei puncte, însă beiușenii nu vor „accepta” această variantă, având și ei același țel. Indiferent de deznodământul din teren la Vașcău va triumfa sportivitatea, deoarece cei care susțin mișcarea fotbalistică, în care aportul primarului Florin Porge este unul substanțial, ca și al președintelui de onoare Ioan „Ness” Porge, vor ca pe aceste meleaguri „sportul rege” să fie unul respectat din toate punctele de vedere. Un final de săptămână „fierbite” în Depresiunea Beiușului în care iubitorii sportului pot, așadar, să-și aleagă arena iubită, dar mai ales să-și susțină favoriții prin prezența lor alături de ei.