Bilanțul sportivilor beiușeni la ultima ediție a Campionatului Național de Ashihara Karate, desfășurată în această lună, la Brașov, a fost unul de excepție: șapte medalii, dintre care două de argint și cinci de bronz.

La competiția națională de la Brașov au participat în jur de trei sute de sportivi, Beiușul deplasând un lot format din doisprezece luptători și coordonat de sensei Gheorghe Toderici, centura neagră 3 DAN. Aceștia au concurat numai la proba kumite, șapte dintre ei urcând pe podium. Medalii de argint au obținut Gabriel Toderici, la Tineret și Ioan-Ștefan Galea – Juniori II,  în timp ce Iosif Bogdan – Tineret, Gabriel Brie – Juniori I, Ioana-Teodora Voiț – Cadeți I, Carla-Gabriela Horge și Anamaria-Ioana Mihale, ambele Cadeți II, au urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului întrecerii.

Sensei Gheorghe Toderici, reputatul antrenor de la CS BIHORUL Beiuș, s-a declarat mulțumit și de evoluțiile celorlalți cinci componenți ai lotului deplasat la Brașov, subliniind că, în urma unor prestații bune, Andrei Bejan, Andrei Foghiș, Robert Igaș, Halasz Tudor și George Bat au ocupat poziții în apropierea podiumului. Interlocutorul nostru a prezentat și programul competițional și de pregătire al elevilor săi, capul de afiș fiind, firește,  Campionatul Mondial din Kazahstan, care va avea loc în noiembrie.