Considerată principala rivală a echipei orădene CA Oradea în lupta pentru obținerea promovării în campionatul ce va demara la sfârşitul săptămânii, Viitorul Borș a întâlnit în turul II din Cupa României un adversar destul de modest și doar lipsa de concentrare a atacanților și unele intervenții inspirate ale portarului Orban au limitat scorul la doar 5-1 pentru ''leii albi''.

Echipa organizatoare a acestei partide a fost de fapt Cetatea Biharia, care probabil datorită condițiilor de joc mai bune, a acceptat să joace chiar pe terenul rivalei sale din această etapă de Cupa României.

Viitorul Borș a arătat, încă din primele minute, agresivitate și stăruință în atac, însă lipsa de concentrare la finalizare a făcut ca scorul să nu fie deschis mai devreme, ei ratând uneori incredibil. Cea mai spectaculoasă ratare i-a aparținut lui Tătar care în minutul 24 a primit o centrare de pe stânga în fața porți undeva la limita careului de 6 metri, a lovit mingea în pământ iar aceasta s-a înălțat țopăind pe bara transversală de 2-3 ori înainte de a ieși în aut. Același Tătar se va revanșa pentru ratare în minutul 30, când după o lovitură de colț a prelungit balonul cu capul pe lângă portarul Orban în plasă spre colțul opus, deschizând scorul (1-0). După alte câteva situații favorabile ''leilor albi'', oarecum împotriva cursului jocului, în minutul 34, I. Cheregi, bine lansat în adâncime scapă singur cu Verdeș, ieșit în întâmpinare pe care îl execută simplu, trimițând mingea cu latul în plasă de la circa 16 metri, scorul devenind din nou egal, 1-1. Peste trei minute la o fază cam asemănătoare, E. Zadori scapă spre poarta oaspeților și, după ce pierde pe drum un fundaș, iar pe altul și pe portarul Orban îi driblează, trimite lejer în plasă. Tătar va ieși din nou la rampă în minutul 39 când după o minge întoarsă dinspre linia de fund va trimite elegant cu latul în colțul lung al porții adverse stabilind scorul primei reprize la 3-1.

Repriza a doua mai modestă

Imediat după reluarea părții a doua, în minutul 48,  Orban bâlbâie o minge în careul mic, iar R. Giura, pe fază, înscrie în poarta goală. A fost o gafă a lui Norbert Orban care de altfel a scos alte mingi cu mult mai grele. A urmat în minutul 53 cea mai frumoasă fază a meciului, când Dan Raț a trimis un ''trasor'' de la circa 25 metri, din poziție centrală, aproape de vinclul porții apărate de Orban, stabilind scorul final (5-1), încă din acel minut.

După această fază jocul mai scade în intensitate mai ales după schimbările care au loc începând cu minutul 75. Oaspeții de la Biharia își fac mai des simțită prezența în careul Viitorului dar fără urmări pe tabela de marcaj. Brigada de arbitri s-a achitat cu bine de sarcinile de joc în această întâlnire.

Viitorul Borș: Verdeș - Jurcuț (78 Pup), Ienciu, Alungi, T. Popa, Kiss (75 Konta), D. Raț, R. Giura (78 Bradea), Em. Zadori, Seb. Zadori, Tătar. Antrenori: Lucian Stance, Zsolt Marton.

Cetatea Biharia: Orban - Simoc, Kúlcsar, Novak (88 Gustus), Boroș, S. Marian, Cr. Ardelean (88 R. Silaghi), Costa, Mangra, I. Cheregi, Kéri (80 H. Silaghi). Antrenor: Norbert Orban

Arbitri: Szücs Tibor - la centru; Gireadă Bogdan, Bronț Dan-George.

Observator: Herman Alexandru.