Reluată după o pauză de 5 ani, cea mai veche întrecere de box din oraşul de pe Crişul Repede şi-a desmenat câştigătorii. Astfel, printre laureaţi s-au numărat 7 pugilişti care au reprezentat cluburi orădene.

 

Desfăşurată recent în sala de sport a Liceului Don Orione, competiţia a avut şi un caracter caritabil, doritorii putând ajuta un copil, pe nume Ştefan, care se confruntă cu o gravă problemă de sănătate. Federaţia Română de Box, reprezntată la eveniment de către Florin Mulcuţan (membru în Biroul Federal) şi Viorel Plosca (preşedintele Comisiei de Box Profesionist și vicepreședinte al Colegiului Central de Arbitri din cadrul FR Box), a inițiat un proiect de reconstrucție a boxului românesc care începe cu regionalizarea acestuia. Astfel s-a creat oportunitatea de a organiza meciuri  de box precum cele de la Gongul Orădean. „Tradiționala competiție Gongul Orădean este primul pas în amplul proiect de revigorare a boxului bihorean. Invit în acest proiect, alături de mine, pe toți iubitorii boxului. Împreună vom reuși!”, a declarat Mihai Mikloş, antrenor emerit, primul campion naţional din istoria boxului orădean, președinte al Asociației Județene de Box Bihor şi organizatorul competiției.

Competiţia, desfăşurată în faţa unui public numeros, a debutat cu parada echipelor participante în fruntea cărora s-a aflat Ștefan și copiii de la Asociația Down Oradea, cei cărora le-a fost dedicatacest eveniment. Au boxat unii dintre cei mai valoroși boxeri din Regiunea de N-V a României alături de pugilişti din Ungaria.

 

Laureații competiției:

Cadeți: 40 kg Otvos David (BC Ruben Stoia Arad), 48 kg Covaci Angelo (Gym Mar Strong Oradea), 54 kg, Mihuța Daniel (CS Crișul Oradea-Girișu de Criș), 59 kg Dumitrașcu Briana (BC Ruben Stoia Arad)

Juniori: 57 kg Lațco Madian (Gym Mar Strong Oradea)

Tineret: 54 kg Pater Robert (CSM Timişoara), 69 kg Onofrei Alin (Lot Olimpic Tineret Satu Mare-Fălticeni), 75 kg, Benea Laurențiu (Lot Olimpic Tineret Satu Mare-Gym Mar Strong Oradea) și Rus Adrian (Lot Olimpic Tineret Satu Mare-CSM Zalău), 91 kg Csiszer Mark (Lot Olimpic Tineret Satu Mare Gym Mar Strong Oradea)

Seniori: 63 kg Soanea Bogdan (CS Crișul Oradea), 81 kg Gog Alexandru (CS Crișul Oradea)