Naţionala de baschet masculin U20 se pregăteşte în această perioadă pentru Divizia B a Europeanului dedicat acestei categorii de vârstă. Printre tricolori se află şi orădeanul Enzo Vescan, component al medaliatei cu bronz a Ligii Naţionale.

Selecţionerul Florin Nini a convocat 14 jucători pentru perioada de pregătire premergătoare întrecerii continentale care va avea loc la Tbilisi (Georgia), în perioada 15-24 iulie. Acţiunea a debutat miercuri, pe parcursul acestei săptămâni, tricolorii U20 urmând să dispute primele jocuri de verificare astăzi şi duminică, în compania selecţionatei Bulgariei. În continuare, în perioada 27 iunie - 9 iulie, România U20 va desfășura un stagiu comun de pregătire alături de reprezentativa de tineret a Ucrainei urmând ca în perioada 9-11 iulie să aibă loc alte două jocuri de pregătire tot în compania vecinei de peste Dunăre, Bulgaria. Ulterior, lotul naţional va efectua deplasarea în Georgia pentru Campionatul European U20. În Grupa A, România se va confrunta cu Luxemburg, Islanda, Estonia și Olanda. Pentru câştigarea competiţiei se vor bate 19 echipe naționale.

Componența lotului lărgit: Ștefan Grasu, Luca Colceag, Mihai Cârcoană, Matei Bodea, Teodor Gherman, Alexandru Lazăr, Enzo Vescan, David Oprea, Anton Rotaru, Octavian Ilie, Dragoș Axinte, Matei Dorneanu, Robert Schipor și David Vaida.