Liderul campionatului de fotbal al Ligii a IV-a a efectuat miercuri seara prima şedinţă de pregătire din 2020. Sub comanda lui Florin Farcaş şi Dorin Mihuţ s-au aflat şi cele 4 noutăţi din cadrul lotului, toţi jucători născuţi în anul 2000.

Exerciţiile de reacomodare la efort au fost efectuate în nocturnă, pe terenul sintetitic din cadrul Bazei Sportive „Iuliu Bodola”. Prezenţi la reunire, cei din conducerea administrativă şi-au exprimat optimismul cu privire la parcursul echipei în a doua parte a sezonului competiţional care va fi încununat cu adjudecarea campionatului şi, mai important, câştigarea barajului de promovare în Liga a III-a. Cum omogenitatea este unul dintre cei mai importanţi factori în evoluţia oricărei echipe sportive, CAO Oradea şi-a păstrat lotul de jucători din turul campionatului. Acesta a fost completat cu 4 tineri fotbalişti: Istvan Debre (portar împrumutat de la UTA), Gabriel Craiovan (venit din Canada), Andrei Roman (Crișul Sântandrei) și Andrei Iacob (mijlocaș sosit de la CS Diosig). Printre cei prezenţi la primul antrenament din acest an s-au aflat Erik Ţîrtea, Victor Dobrescu, Marius Hosu (toţi reveniţi după accidentări) şi tânărul Patrick Gânţe, un atacant care s-ar putea transfera la AS Roma în perioada imediat următoare. Pentru a pregăti cât mai bine returul de campionat, echipa orădeană are programate 7 jocuri de verificare, după cum urmează: cu Recolta Dorolț (1 februarie, Liga 4), Foresta Tileagd (5 februarie, Liga 4), Gloria Cermei (8 februarie, Liga 3, locul 10), Luceafărul Oradea (15 februarie, Liga 3, locul 3), Sportul Șimleu (18 februarie, Liga 4), Fuzesgyarmat (22 februarie, Ungaria, Liga 3, locul 1) și Tiszaujvaros (1 martie, Ungaria, Liga 3, locul 7).

Cum ediţia din acest an a campionatului Ligii a IV-a nu este una foarte puternică, cei doi tehnicieni ai echipei trebuie să-şi pregătească foarte bine elevii astfel încât, la ora barajului, CAO să aibă forţa necesară pentru a face pasul către Liga a III-a, iar pentru asta, calitatea jocului prestat trebuie să crească şi mai mult, chiar dacă după rezultatele din toamnă s-ar putea spune că forma sportivă este optimă. Având acum şi un suport financiar venit de la Primărie, alb-verzii au obligaţia morală de a face cinste oraşului la barajul de promovare.