La prima sa partidă din istoria mai veche sau mai nouă, la nivelul eșalonului trei, CAO Oradea nu a reușit să treacă, deocamdată, peste ștacheta impusă de acest nivel valoric. Întâlnirea pe reprize, prima a aparținut oaspeților, iar a doua gazdelor, rezultatul final (1-1) fiind unul echitabil.

Evoluție mai modestă în prima parte

Probabil biciuiți de antrenorii M. Pașca și A. Pop, care se aflau cu ''Sabia lui Damocles'' deasupra creștetului, fiind amenințați cu demiterea în urma ultimelor rezultate, jucătorii zălăuani au pornit din start în trombă spre poarta gazdelor, obținând câteva cornere rămase fără rezultat. Alb-verzii au apărut periculos în fața porții oaspeților abia în minutul 10, când D. Stan a trimis balonul cu o lovitură de cap peste bară după o lovitură liberă bine executată de R. Ardelean. Încet jocul primește o tentă de echilibru, preț de câteva minute, apoi între minutele 15-20 câteva șarje ale zălăuanilor sunt rezolvate cu multă dificultate de portarul Verdeș. Și la cealaltă poartă apar câteva situații minore ratate de alb-verzi prin Roșu sau Hosu. Pentru orădeni a venit însă fatidicul minut 36, când după o minge respinsă în extremis de Verdeș, R. Logon se pregătea să lovească balonul însă Mintaș îl trage de tricou iar englezul se prăbușește la timp ca să obțină penalty-ul. Sarcina transformării loviturii de la punctul cu var i-a revenit căpitanului zălăuan R. Stanciu, care s-a achitat cu brio de misiune, scorul devenind astfel 1-0 pentru oaspeți. Repriza se încheie cu alte câteva intervenții remarcabile ale portarului Cosmin Verdeș.

Hosu primul marcator ''divizionar''

În primele 25 de minute din partea a doua a jocului controlul ostilităților din teren le-a aparținut ''vulturilor verzi'' care au reușit în minutul 55 să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj. Pornit într-o șarjă de nestăvilit pe extrema dreaptă C. Roșu, care pare un real câștig pentru echipa orădeană, a trimis balonul în fața porții unde la întâlnirea cu acesta a apărut Hosu care din interiorul careului mic a direcționat balonul în plasă. Astfel, Hosu va apărea în istoria acestui club ca fiind primul marcator pentru CAO în Liga a III-a. După minutul 70 urmează o perioadă cu un joc de uzură la mijlocul terenului dar și cu câteva ocazii la ambele porți. Puține dar spectaculoase, unele rezolvate de Verdeș, dar a fost și o intervenție la sacrificiu a lui Stan la un balon care se îndrepta spre spațiul porții. În minutul 76, la o pătrundere a lui Hosu în careul oaspeților este deposedat de Kiss după o intervenție mai mult decât suspectă de penalty, însă fluierul centralului a rămas mut. Nu va rămâne mut însă în minutul 87 când ''stelistul'' Onicaș îl va cosi în careu pe omniprezentul Letan. Și fiindcă majoritatea jucătorilor orădeni acuzau crampe musculare Darius Costea și-a asumat răspunderea executării acestui penalty. Grea răspundere! Fiindcă, acest penalty transformat, putea să-i asigure prima victorie echipei orădene, care ar fi însemnat mult pentru moralul întregii echipe. Costică a tras plasat spre colțul din dreapta jos, însă cam moale, și astfel portarul A. Pop a reușit să rețină în doi timpi. Apoi a fost nevoie din nou de bravura lui ''Minu'' Verdeș care a scos cu piciorul o minge extrem de grea trimisă spre poartă de S. Culda chiar în prelungirile meciului, pentru ca ''vulturii verzi'' să nu rămână corigenți la primul lor meci divizionar.

Potențial pentru Liga a III-a

Aflată la debutul în Liga a III-a echipa ''vulturilor verzi'' nu a jucat rău în fața unei formații care nutrește la promovare. S-a observat că echipa orădeană are potențial și după ce vor fi reglate relațiile de joc între noii veniți, dar și a celor care activează pe posturi noi, gen Letan, și ceilalți jucători alta va fi fața acestei echipe. Îmbucurător este că transferurile din această vară par mai mult decât reușite. Pentru această partidă de la orădeni consider că jucătorii meciului au fost chiar doi noi veniți, Cosmin Verdeș și Constantin Roșu.

Săptămâna viitoare, sâmbătă 19 septembrie, CAO se va deplasa la Baia Mare pentru întâlnirea cu CS Minaur, altă echipă care și-a anunțat intenția de promovare, astfel că ''vulturii ''verzi'' vor avea din nou o misiune grea.

CAO: C. Verdeș – Cr. Copil (90+2 Cr. Urbanowski), D. Stan, B. Mintaș, L. Ioviță, R. Ardelean, C. Letan (cpt.), P. Blăgea (85 A. Iacob), C. Roșu, M. Hosu, Al. Lezeu (68 D. Costea).

Antrenor: Florin Fărcaș

SCM: A. Pop – Fl. Pop (83 S. Duma), A. Mutu, Cr. Jalbă ('77 I. Ardelean), L. Kis ('84 M. Coman), M. Forna, M. Onicaș, R. Stanciu (cpt.), Fl. Istrate, M. Petra, L. Romaric ('66 S. Culda).

Antrenor: Marius Pașca.