Cu o primă parte a campionatului Deriei a 10-a din Liga a III-a excelentă, CAO Oradea își dorește să-și mențină forma sportivă și în retur. Astfel se explică și reunirea, cea mai rapidă dintre cele trei formații bihorene care activează în aceeași competiție, dar și seriozitatea cu care au tratat prima partidă de verificare din pauza competițională pe care au câștigat-o cu 3-1 (0-1).

La capătul unei partide în care condiția fizică superioară a alb-verzilor, valoarea și  lotul de jucători s-au văzut după pauză, CAO Oradea a dispus cu 3-1 (0-1) de Foresta Tileagd. În partida care s-a desfășurat pe un teren sintetic, cei care au deschis scorul au fost cei din Tileag pentru care a punctat în minutul 43 experimentatul Ramses Gado, Acesta, la cei aproape 39 de ani ai săi, nu și-a pierdut deprinderea de marcator. Echipa sa a arătat o determinare superioară în prima parte a meciului și, profitând de dimensiunile mai reduse ale suprafeței de joc, au reușit excelent să-și blocheze adversarii. A existat și un moment mai tensionat pe parcursul primei părți, la o lovitură de la 11 metri acordată pentru CAO dar, pentru bunul mers al amicalului, alb-verzii, prin Victor Dobrescu, au ratat deliberat lovitura de pedeapsă câtă vreme cei de la Foresta consideraseră ca fiind injustă decizia lui Dorin Mihuț, centralul de ocazie.

Altă echipă, alt joc după pauză

După pauză, Florin Farcaș, antrenorul orădenilor, a schimbat întreaga echipă, în timp ce Ovidiu Morna, tehnicianul celor de la Foresta, cu un lot mai puțin numeros, a efectuat schimbări pe parcursul reprizei secunde. Acest fapt dar și, evident, valoarea superioară a alb-verzilor au făcut ca rezultatul să fie întors într-un interval de doar 5 minute. Marius Hosu a egalat în minutul 55 printr-o acțiune care-i este caractersitică, iar Alex Lezeu a făcut 2-1 pentru CAO din lovitură de la 11 metri în minutul 60. Scorul final a fost stabilit de Bogdan Mintaș în minutul 78, acesta finalizând cu piciorul, din careu, o lovitură de colț venită din partea dreaptă. Un aspect interesant de menționat este prezența lui Sorin Ban în echipa Tileagdului, jucătorul de 32 de ani alegând liga a IV-a, unde munca sa este recompensată, spre deosebire de cea depusă în turul campionatului la Liga a III-a, pentru Luceafărul Oradea, unde aceasta a fost una voluntară știut fiind faptul că patronul Nicolae Sarcină uită să își respecte promisiunile, dar mai ales contractele.

CAO Oradea în prima repriză: Bob – C. Copil, L. Popa, D. Stan, Ioviță, D. Costea, Letan, T. Tamaș, Negruțiu, Iacob, Dobrescu. CAO repriza a doua: Pop – Urbanovschi, Mintaș, Alin Panti, M. Kovacs, Blăgea, Cherman, R. Ardelean, Torok, A. Lezeu, M. Hosu. Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.

Foresta Tileagd: Ruska – Fitero, S. Ungur, Karacsany, Cl. Popa, E. Filip, Cl. Copil, T. Cheregi, S. Ban, Daina, R. Gado. Au mai intrat G. Luca, Iova, Marc, S. Popa, Naghi, Ciocan, Ad. Popa și Țepelea. Antrenor: Ovidiu Morna