Olimpia Salonta, după trei victorii consecutive și cu un antrenor nou, dar experimentat, pe banca tehnică, se anunța o „nucă” tare pentru „vulturii verzi” în această partidă. Nu a fost să fie așa, orădenii câștigând la pas și această întâlnire, cu scorul de 5-1 (3-1).

S-au impus încă din prima repriză

Lovitura de start a acestei partide i-a aparținut lui Florian Jiroș, care a jucat și pentru Olimpia Salonta între anii 1970-1976. Gazdele, încă din minutul 2, pun la grea încercare poarta salontanilor printr-o lovitură liberă de la circa 20 de metri, bine executată de portarul Ghețe, dar respinsă în corner. Imediat „cormoranii albi” ripostează după o pătrundere hotărâtă a lui Cr. Țârlea pe stânga, balonul ajunge la Hegeduș care șutează, însă Vlad Ghețe respinge în față fără alte urmări. Din minutul 5 scorul a devenit 1-0 în favoarea orădenilor după ce puștiul Blăgea trimite balonul, cu o frumoasă lovitură de cap, în plasa porții oaspeților, finalizând o lovitură de colț bine executată de Costea. Minutul 13 aduce un nou gol în contul gazdelor, de această dată golgheterul Hosu făcându-și datoria și înscriind la colțul lung după ce a pătruns în careu din partea stângă. Același Hosu avea posibilitatea să înscrie în minutul 34 dar l-a așteptat altruist pe Ciocan și i-a oferit mingea acestuia din urmă în careul mic însă reluarea lui Ciocan a fost respinsă în corner de Zaha. După ce și Stan a trimis cu capul peste bară dintr-o poziție mai mult decât promițătoare la faza următoare, în minutul 37, Copil trimite o centrare bună în careul salontanilor, iar Ciocan s-a insinuat inteligent în fața unui fundaș neatent și cu o lovitură de cap precisă a trimis balonul în plasă pentru 3-0.

Gazdele au dominat copios, oaspeții au jucat doar atât cât le-au permis orădenii. Singurul atacant din avanposturi, Cristian Țârlea, era dezarmant de singur în fața apărării excelente a gazdelor și doar când reușea să-l deschidă pe extremă pe rapidul Șipoș mai apărea ceva deranj în treimea adversă. La o fază asemănătoare, după o lansare cam de la centrul terenului, dincolo de linia de fundași a orădenilor, pe o poziție viitoare, Șipoș a țâșnit din extrema dreaptă și, după ce a pătruns în careu, a plasat balonul excelent pe lângă Ghețe, care a plonjat în colțul lung. Era minutul 40. Repriza se încheie cu un reflex uimitor al lui Zaha în fața mingii trimise de Hosu după o centrare de manual primită de la Costea.

 

La rampă, Patrik Gânțe

 

În primele minute ale părții a doua, Zaha mai are o intervenție salvatoare în fața aceluiași Hosu după mingea trimisă destul de slab din 2 metri. De altfel, portarul Zaha, în ciuda celor 5 goluri primite, a mai avut câteva intervenții excelente fiind probabil cel mai bun jucător al „cormoranilor”. Nu va mai avea ce să facă însă în minutul 73 când, după o centrare din partea dreaptă, alt puști al orădenilor, Patrik Gânțe, se înalță imperial și trimite o puternică lovitură de cap în plasă cam din mijlocul careului. Gânțe va stabili și scorul final în minutul 85, când, după o serie de șuturi, printre care și o foarfecă spectaculoasă, respinse de Zaha sau fundași, balonul ajunge în final la internaționalul de juniori P. Gânțe, care trimite neiertător în plasa porții lui Zaha din centrul careului. Și astfel s-a încheiat un joc în care Olimpia a încercat, dar n-a putut mai mult deocamdată, iar gazdele ar fi putut mai mult dar nu s-au omorât cu firea.

Pentru CAO Oradea urmează o deplasare la Săcueni, probabil sâmbătă, iar „cormoranii albi” vor primii vizita „leilor albi” din Borș aflați într-o puternică revenire de formă.

CAO Oradea: Ghețe - Copil, Letan, Stan ('65 Iovița), Panti, Tenche, Blăgea ('63 Gânțe), Costea, Lezeu ('83 Török), Ciocan ('72 Balog), Hosu. Antrenori: Florin Fărcaș, Dorin Mihuț

Olimpia Salonta: Zaha - Bursuc ('88 Györi), Paljanos, Perț, R. Țârlea, Ispas, Vitalis ('88 Hava), Hegeduș, Șipoș, Boris ('76 Varga), Cr. Țârlea ('81 Sima). Antrenor: Gheorghe Silaghi

Arbitri: Pop Adrian - Orban Norbert, Bronț Dan-George

Observator AJF Bihor: Nagy Alexandru