După un semieşec şi o înfrângere clară contabilizate după primele două runde, CAO Oradea încearcă mâine, de la ora 17.00, pe Stadionul „Iuliu Bodola”, să obţină prima victorie în Liga a III-a. Partida cu Gloria Bistriţa, la care intrarea spectatorilor nu va fi permisă, contează pentru etapa a 3-a din cadrul Seriei a 10-a din eşalonul al treilea.

Niciuna dintre cele două formaţii nu a avut un debut de sezon reuşit, bistriţenii, asemenea alb-verzilor, având tot o remiză şi un eşec în primele două runde, astfel că doar golaverajul le diferenţiază în clasament. Orădenii au irosit o şansă uriaşă la a obţine primul succes chiar în prima rundă atunci când, în prelungirile partidei cu  SCM Zalău, la scorul de 1-1, Darius Costea a irosit un penalty. În etapa a 2-a, în faţa unui adversar, Minaur Baia Mare, favorit la promovare, CAO n-a avut o evoluţie prea reuşită, scorul final (1-4) fiind destul de elocvent în acest sens. Totuşi trebuie menţionat faptul că orădenii sunt abia promovaţi în acest eşalon având un lot cu o medie de vârstă scăzută, în timp ce băimărenii au fotbalişti plătiţi cu salarii de nivelul ligii a II-a.

 

Debut modest de sezon şi pentru oaspeţi

Dacă echipa pregătită de către Florin Farcaş ocupă locul al 9-lea cu 1 punct şi golaveraj 2-5, Gloria Bistriţa se află pe locul al 7-lea, tot cu un punct adunat după primele două runde, dar cu golaveraj 2-4. Oaspeţii de mâine vin la Oradea după ce au fost umiliţi 0-7 marţi, în Cupa României, de către Unirea Dej, o altă formaţie nou-promovată în Liga a III-a. În etapa inaugurală de campionat au pierdut doar 4-2 în deplasare cu CSM Satu Mare, formaţie care a mai ratat două penalty-uri. În etapa secundă, Gloria a făcut 0-0 pe teren propriu cu Progresul Şomcuta Mare. Cu asemenea rezultate înregistrate în acest debut de sezon, bistriţenii reprezintă un adversar abordabil pentru echipa orădeană, care, în eventualitatea unei victorii şi-ar trece în cont primul succes stagional în Liga a III-a.

 

CLASAMENT

 

1. Minaur Baia Mare        2        2        0        0        7-2     6

2-3. CSC Sânmartin        2        1        1        0        4-3     4

---------------------------------------------------------------------

    Șimleu     2        1        1        0        4-3     4

4. SCM Zalău        2        1        1        0        2-1     4

5. CSM Satu Mare 2        1        0        1        5-4     3

6. Someșul Dej      2        1        0        1        2-1     3

7. Gloria Bistrița    2        0        1        1        2-4     1

---------------------------------------------------------------

8. Șomcuta Mare   2        0        1        1        1-3     1

--------------------------------------------------------------

9. CAO Oradea     2        0        1        1        2-5     1

10. Luceafărul 2     0        0        2        1-4     0

 

Celelalte jocuri ale etapei care se dispută mâine, de la aceeaşi oră, sunt: Progresul Şomcuta Mare – Sportul Şimleu; Someşul Dej – Minaur Baia Mare; Luceafărul Oradea – SCM Zalău. Partida CSM Satu Mare – CSC Sânmartin a fost amânată din cauza cazurilor de Covid-19 descoperite în lotul formaţiei bihorene.