CAO a câștigat acest meci 4-0 (2-0) la pas fără să se întrebuințeze serios. CS Oșorhei nu a putut să înlocuiască cu folos „piesele'' grele pierdute în pauza de iarnă. Meciul de pe stadionul „Iuliu Bodola'' a început cu un moment de reculegere în memoria celui care a fost arbitrul de fotbal Lucian Ştiube, stins la doar 31 de ani.

 

CAO a început partida cu debutantul Marius Hosu pe partea dreaptă, transferat chiar de la CS Oșorhei în această iarnă. Pe o poziție inedită, mai ales pentru cei care nu au văzut meciurile de pregătire, a acționat și fundașul central Panti care a avut niște incursiuni, din postura de fundaș stânga, de veritabilă extremă, terminate majoritatea cu centrări mai mult decât interesante. Scorul a fost deschis de golgheterul Sergiu Ciocan care a pătruns în careu pe stânga, iar cu abilitatea-i recunoscută a trecut de un fundaș de la oaspeți trimițând mingea cu latul în colțul opus al porții apărate de Danciu. Era minutul 25. Hosu, după ce a reușit să treacă inteligent de un adversar, a trimis o pasă de circa 30 de metri, din lateral dreapta, în minutul prelungirile primei reprize, așezând perfect mingea pe capul lui Ciocan, aflat în careul mic al oaspeților, care a trimis-o în plasa porții adverse pentru 2-0.

 

Hattrick pentru golgheterul Sergiu Ciocan

 

În repriza a doua, minutul 53, Pașca a recuperat o minge de la fundașul dreapta al Oșorheiului, undeva la colțul careului de 16 metri, mingea a ricoşat cu un dram de noroc în fața lui Ciocan, iar acesta a pătruns avându-l în față doar pe portarul Danciu, l-a executat cu sânge rece trimițând mingea din nou în colțul lung şi realizând astfel hattrick-ul. Peste doar două minute a fost rândul lui Alin Panti să trimită în plasă de la vreo 2 metri de linia porții adverse după o minge respinsă greșit de portarul Oșorheiului la un șut expediat din afara careului de Varodi. Meciul s-a încheiat cu scorul de 4-0 dar ocaziile de gol au fost destul de multe și de o parte dar și de alta. Evident că cele mai multe le-au aparținut „vulturilor verzi”, totul culminând cu șutul trimis în bară, în minutul 63, de același omniprezent Sergiu Ciocan. Din partea Oșorheiului, campionul ratărilor a fost Paul Suciu care a irosit câteva situații bune.

În minutul 76 s-a petrecut o fază foarte spectaculoasă atunci când Fiterău de la oaspeți a trimis un șut puternic spre poartă, iar portarul Egri și-a salvat echipa printr-o robinsonadă de toată frumusețea. Alături de Hosu, folosit titular, am consemnat și debuturile într-un meci oficial ale lui Laszlău, Tenche și a juniorului Blăgea, toţi de la CAO.

 

CAO Oradea: Egri - Varodi, Letan, Alungi (22 Man), Panti, Ciocan, Balog, Haș cpt. (73 Blăgea), Costea, Pașca (68 Laszlău), Hosu (60 Tenche)

Antrenori: Florin Fărcaș, Dorin Mihuț

CS Oșorhei: Danciu - Fiterău, Gal cpt., Iova, Chiș (54 Leș),Covaciu, Rus, Györi (87 Hălmăgean), Rogojan (54 Boka), Ban (68 Jurcă), Suciu

Antrenor: Vig Zoltan

Arbitri: Daniel Dumuța - Ludovic Zifceac, Ciprian Fechete.

Observator AJF Bihor: Gheorghe Rusu.