Mâine, 18 septembrie, pe stadionul Iuliu Bodola din Oradea, începând cu ora 17.00, se vor întâlni două echipe cu stări de spirit diferite. În timp ce echipa gazdă se află în grupul echipelor cu posibilități de-a răzbi în lupta pentru promovare, oaspeții de la Luceafărul, cu un singur punct în clasament, deja s-au înscris într-o altă luptă, cea a supraviețuirii în Liga a III-a!

 

Gazdele pe val

Vulturii verzi au evoluat în etapa a III-a în deplasare în comuna Vad, unde au dat probabil peste cea mai proastă suprafață de joc din seria a X-a a Ligii a III-a. În aceste condiții s-au impus cu greu și asta spre finalul întâlnirii printr-un gol înscris de unul dintre cei mai talentați juniori, aș îndrăzni să afirm ai seriei noastre, Raul Ardelean. Iar dacă nu ar fi fost sincopa de pe teren propriu din etapa a II-a când au pierdut cu prea multă ușurință victoria printre degete în fața clujenilor de la CFR II, alb-verzii, ar fi fost în acest moment, cu punctaj maxim, pe poziția a 2-a în imediata vecinătate a liderului din Baia Mare.

„Luceferii” în degringoladă

În tabăra „luceferilor” nu s-ar putea spune că se revarsă un optimism debordant. În ciuda impetuozității, pe alocuri, a tinerilor și talentaților săi jucători, Luceafărul nu este încă o echipă omogenă cu un joc bine sudat, echilibrat, iar situația în clasament deocamdată nu este una încurajatoare. După calitățile tehnice arătate de unii dintre tinerii „luceferi” speranțe de redresare ar fi, de răbdare mai este nevoie. Însă în această etapă vor avea în față o echipă CA Oradea care este din nou hotărâtă să-și joace până la epuizare șansa la promovare în această ediție, astfel că misiunea „luceferilor” pare imposibilă. Dar cu toții știm, că „balonul este rotund” nu-i așa?

Echipe probabile:

CA Oradea: Ad. Barabaș - Cr. Copil, C. Letan, D. Stan, L. Ioviță, Andrei Gheorghiță, R. Ardelean, C. Roșu, R. Gunie, Fl. Chitaș, Fl. Porumb (M. Hosu).

Luceafărul: Ed. Nergheş - R. Ştef, D. Borma, Fl. Drăgan, D. Laza, D. Vitalis, E. Higyed, R. Popovici-Ciatău, D. Sfîrlea (R. Toderici), Al. Jurcuţ, Ş. Tirla (Cr. Țîrlea).