Cea mai veche şi mai longevivă competiţie de tir cu arcul din judeţul Bihor, Cupa Redpoint, şi-a încheiat sâmbătă a 11-a ediţie. De altfel, organizatorul concursului, Clubul Sportiv Redpoint Oradea, împlineşte în acest an 10 ani de activitate susţinută în domeniul sportului de performanţă.

Deşi vacanţa a făcut ca numărul sportivilor să scadă peste noapte, a 11-a ediţie a Cupei Redpoint la tir cu arcul a reunit la start arcaşi din tot judeţul, de la diviziile de arc tradiţional, barebow, compound şi bowhunting. Concursul s-a desfăşurat pe ţinte fixe FITA şi 2D, pe ateliere, la distanţe între 10 şi 50 de metri. Competiţia a fost un succes pentru organizatori, în total C.S. Redpoint câştigând, cu susţinerea Consiliului Judeţean Bihor, DJST Bihor, Rivolto, Darer, Vitrerom, Liceului Sportiv, Turism Felix, Decathlon şi Liceului de Arte Oradea, 9 medalii de aur, 4 de argint şi una de bronz.

"Cum spune şi domnul antrenor, tragem tare, nu ne lăsăm! În ce mă priveşte, am ambiţii mari, tocmai mi-a sosit noul echipament, cu care vreau să mă îndrept direct către performanţă", spune Maria Robu, o fetiţă de numai 8 anişori.

La acest concurs, în afară de diplome, cupe şi medalii, organizatorul a oferit ca premii produse de birotică de la Darer. În clasamentul general, după patru etape, conduce Redpoint Oradea cu 174 puncte, urmat de Nomad Archers cu 136 de puncte şi de Phoenix Săcueni cu 55 puncte, C.S. White Lion cu 53 de puncte, Blueline Nojorid cu 10 de puncte şi Haiducii Salonta cu 6 puncte.