Nu mai puțin de 21 medalii au cucerit sportivii bihoreni la întrecerile Campionatului Național de Karate, versiunea IKU, competiţie care a avut loc recent în sala de sport a Universități de Vest din Timișoara.

Întrecerea, care s-a adresat sportivilor cu vârsta de cel puțin 12 ani, a reunit pe tatami nu mai puțin de 312 sportivi (97 de echipe) de la 29 de cluburi din toată țara. Tinerii care au performat la această competiție s-au calificat la Campionatul Mondial de Karate de la Buenos Aires (Argentina).

Judeţul Bihor a avut 10  sportivi participanţi, evoluţiile lor fiind deosebite. Aceștia au provenit de la următoarele cluburi: CS Tripa Salonta (club aflat în parteneriat cu centrul de performanţă Shogunul Oradea) şi catedra de Karate Shotokan a Palatului Copiilor Oradea.

Rezultatele sportivilor bihoreni la Campionatului Național de Karate, versiunea IKU, desfășurat la Timișoara:

Locul I (12 medalii de aur):

- kumite minicadete -47 kg, Moș Iarina / campioană națională

- la kumite echipe SHOBU SANBON / juniori, echipa formată din: Lalescu Luca, Paul Octavian, Foltuţ Alexandru, Tripa Răzvan și Silaghi Bogdan

- la kumite echipe ROTATIV / juniori, echipa formată din: Lalescu Luca, Paul Octavian, Foltuţ Alexandru, Tripa Răzvan și Silaghi Bogdan

Locul II (8 medalii de argint):

-kata individual  juniori, Lalescu Luca / vicecampioan național

-kumite individual -75kg juniori, Lalescu Luca / vicecampioan național

- la kumite echipe SHOBU SANBON / juniori, echipa formată din: Debelka Erik-Leonidas, Raduly Marcus Aurelius și Silaghi Ștefan Alexandru.

- la kumite echipe ROTATIV / juniori, echipa formată din: Debelka Erik-Leonidas, Raduly Marcus Aurelius și Silaghi Ștefan Alexandru.

Locul III (o medalie de bronz):

-kumite individual -68 kg juniori, Paul Octavian / medaliat cu bronz