Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin a găzduit recent finala Campionatului Național de judo pentru juniori U21, competiție la finalul căreia trei sportivi orădeni au devenit campioni naționali.

Aproximativ 250 de judoka reprezentând peste 40 de cluburi din întreaga țară s-au bătut pentru medalii în orașul de la Dunăre. Într-o formă excelentă în ultima perioadă, sportivii LPS CSȘ Bihorul Oradea au avut din nou o evoluție excelentă pe tatatmi, aceștia întorcându-se acasă cu o zestre de 8 medalii (trei de aur, două de argint și alte trei de bronz).

Performerii delegației orădene au fost:

- Șarolta Lungu (70 kg), Adrian Olaru (73 kg) și Alex George Creț (90 kg) care, în urma unor evoluții foarte sigure, au devenit campioni naționali

- Bianca Suciu (+78 kg) și Tudor Blăhuța (100 kg) au cucerit medaliile de argint, devenind vicecampioni naționali

- Carina Jurcă (+78 kg), Alexandru Popa (60 kg) și David Fodor (81 kg) au obținut medaliile de bronz

- Robert Boldiș (66 kg) și Darius Mudura (81 kg) s-au clasat în apropierea podiumului, pe locul al 5-lea, pierzând atât în semifinale, cât și în finalele mici

„Adrian Olaru a cucerit aurul într-o categorie superioară de greutate, 73 kg, el fiind recent câștigător al titlului de campion național la seniori, 66 kg. Alex George Creț a devenit liderul categoriei 90 kg și la juniori, tot cu victorii categorice la ippon în toate meciurile, după alte 2 titluri cucerite anul acesta la cadeți și tineret, precum și la două Cupe Europene de cadeți, la Zagreb și Teplice. Șarolta Lungu a devenit campioană națională de junioare la doar 15 ani, reușind să învingă în finală o sportivă foarte valoroasă din Craiova. Cu puțină atenție, bilanțul orădenilor putea fi și mai bun în condițiile în care atât David Fodor cât și Robert Boldiș au greșit în semifinale”, a declarat Emil Morar, unul dintre antrenorii lepesiștilor alături de Alexandru Goncearenco, Dan  Fâșie și Olimpia Ianc, la feminin.