Performanţă notabilă pentru baschetul juvenil orădean care prin echipa feminină BCU Oradea s-a clasat pe locul al treilea la turneul final al Campionatului Naţional U15. Fetele pregătite de Ioana şi Daniel Anica au cucerit medaliile de bronz la competiţia desfăşurată în aer liber, în Parcul Municipal Vest, din Ploieşti, după ce au dispus ieri, în finala mică, cu 54-39, de ACS Dan Dacian Bucureşti.

BCU Oradea a fost repartizată în Grupa A la turneul final disputat la Ploieşti, grupă pe care a terminat-o pe locul al doilea după Sportul Studenţesc. Orădencele contabilizaseră două victorii şi o înfrângere în timp ce tinerele baschetbaliste din Bucureşti au obţinut succese pe linie în toate cele trei partide. Cu acest bilanţ, BCU Oradea a obţinut biletele pentru finala mică unde au întâlnit o altă formaţie din Capitală, pe ACS „Dan Dacian”. În faza grupelor, formaţia orădeană a devansat CSŞ Sfântu Gheorghe pe care a învins-o 57-53 şi CSŞ 5 Bucureşti de care a dispus cu scorul de 46-41. Finala Campionatului Naţional feminin U15 a fost câştigată de către Olimpia Bucureşti care a învins la doar două puncte diferenţă, 46-44 (16-13, 14-11, 7-9, 9-10) în confruntarea cu fetele de la Sportul Studenţesc.

 

„O medalie muncită”

„Multă muncă, sacrificii, uneori lacrimi, altă dată râsete în spatele acesteia! O medalie muncită, la prima participare în Campionatul Național la această categorie cu generația 2005! Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă împlinirea acestui vis: colegelor de la U16, părinților, staff-ului BCU sponsorilor, partenerilor și tuturor celor care au fost alături de noi. Este o bucurie să împărtășim această realizare cu voi toți!”, au transmis prin intermediul paginii de facebook cei de la BCU Oradea.