Comitetul de Urgență al FRF a adoptat propunerea Departamentului Competiții de a „îngheța” campionatul Ligii a III-a din care s-au disputat doar 16 etape. O decizie similară s-a luat și pentru competițiile de fotbal feminin și futsal.

„Având în vedere recomandările făcute în vederea reluării antrenamentelor sportive, ținând cont de faptul că majoritatea cluburilor nu dețin resursele materiale, umane și financiare pentru a îndeplini condițiile menționate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății și considerând că meritul sportiv trebuie să primeze, Comitetul de Urgență FRF a validat propunerea Departamentului Competiții FRF, avizată de Administrația FRF în urma consultărilor avute cu membrii afiliați”, se menționează într-un comunicat FRF.

Nu va retrograda nicio echipă, iar în Liga a II-a vor promova cluburile clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locurile 1 și 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două formații este egală sau mai mică de trei puncte. Cele două echipe bihorene din eșalonul trei, Luceafărul Oradea și CSC Sânmartin au încheiat întrecerea pe locurile 5, respectiv 6 în seria a V-a.

Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) au promovat direct în Liga 2, celelalte trei promovate urmând să se decidă în urma jocurilor de baraj: Unirea Slobozia – Mostiștea Ulmu (Seria 2), Progresul Spartac – CSM Slatina (Seria 3) și Fotbal Comuna Recea – Minaur Baia Mare (Seria 5).

FRF preconizează ca în sezonul 2020/2021 competiția să înceapă cu 90 de echipe repartizate în cinci serii de câte 18 echipe. Ediția recent încheiată a debutat cu 16 formații în cele cinci serii.