De ziua oraşului Oradea a avut loc ultima competiţie de tir cu arcul din Bihor, Cupa Cetăţii, desfăşurată în Parcul Cetăţii Oradea. Concurs de tradiţie, aflat la a XI-a ediţie, Cupa Cetăţii este şi momentul în care se încheie singurul campionat judeţean de tir cu arcul organizat în România.

Tot mai mulţi arcaşi

Cu peste 60 de arcaşi bihoreni înscrişi, competiţia a avut parte şi de o superbă vreme de toamnă. Sportivi legitimaţi la cluburile şi asociaţiile de tir cu arcul prezente în judeţ s-au întrecut la toate categoriile (master, seniori, juniori, cadeţi şi copii) şi diviziile (olimpic, compound, barebow, tradiţional, bowhunter), pe ateliere de tragere amplasate la distanţe diferite. La compound s-au remarcat Radu Moza, Sergiu Pallag, Ştefania Ivan (toţi legitimaţi la Redpoint Oradea) şi Daniel Vucetin (TM Archery), iar la barebow seniori Marin Darna, Sebastian Boşca şi Nicolae Mitan. La barebow cadete, cu un punctaj excelent, Izabella Palfi (Phoenix Chişineu Criş) a stricat socotelile Redpoint, ocupând locul I, urmată de fetele de la Redpoint (Antonia Şandra, Ada Luncan şi Iulia Matei). La divizia arc tradiţional replică istorică Balog Janos (Nomad Archery) şi-a adjudecat medalia de aur la seniori, urmat îndeaproape de Dacian Romi Sav (Dacus Archery Tinca). La copii arc tradiţional, locurile fruntaşe au fost cucerite numai de sportivi de la cluburile Nomad şi Phoenix Săcueni. Rezultatele sportivilor de la C.S. Redpoint au fost posibile şi datorită Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Darer, Vitrerom, Turism Felix, DJST Bihor, Inspectoratului Şcolar Bihor şi Liceului Sanitar.

 Nomad Archers, pe locul 1

Finala campionatului judeţean de tir cu arcul, organizat de Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul, a premiat sportivii clasaţi pe primul loc la categoriile şi diviziile lor, de-a lungul celor cinci etape. În 2019, în clasamentul general pe cluburi pe primul loc s-a situat Nomad Archers, cu 391 de puncte, urmat de C.S. Redpoint Oradea, cu 266 de puncte, şi de White Lion, cu 187 de puncte, locurile 4, 5 şi 6 fiind ocupate de Phoenix Săcueni, Haiducii Salonta şi Dacus Archery Tinca. În total, la campionatul judeţean de tir cu arcul au participat aproape 120 de arcaşi, în creştere cu 25% faţă de anul precedent şi cu aproape 100% faţă de anii de început ai acestui sport în judeţul Bihor.