Campionatele Europene U22 de volei pe plajă s-au desfăşurat recent în Antalya (Turcia). Antrenorul Kovacs Zoltan şi sportivul Cristian Maier au fost cei doi reprezentanţi pe care Oradea i-a avut în această competiţie.

Nedispunând de aceleaşi condiţii de pregătire precum echipele adverse, selecţionata tricoloră U22 alcătuită din orădeanul Cristian Maier şi arădeanul Sergiu Rodină nu a reuşit să depăşească faza grupelor. Podiumul competiţiei a fost ocupat, în ordine, de următoarele selecţionate: 1. Rusia, 2. Germania şi 3. Franţa. Cei doi tricolori au mai participat şi la Campionatul Mondial de volei pe plajă U21 care s-a desfăşurat în Thailanda. „Pentru voleiul de plajă, la această categorie de vârstă, Cristian Maier este extraordinar de înalt. Majoritatea jucătorilor participă deja la circuite mondiale unde acumulează multă experienţă, se antrenează doar la volei de plajă, atât vara cât şi iarna, având posibilităţi să facă antrenamente în baloane cu nisip, pe când noi, doar pe timp de vară, şi aici se face diferenţa mare de valoare”, a declarat Kovacs Zoltan, selecţionerul naţionalei U22 de volei pe plajă.

Într-o altă ordine de idei, la Sofia, în Bulgaria, se desfăşoară în această perioadă Campionatul European U17 de volei în sală. Oradea are un reprezentat şi la această competiţie. Este vorba despre George Breban, legitimat la LPS CSŞ „Bihorul”, care de altfel este şi căpitanul echipei naţionale. Antrenorul Kovacs Zoltan este unul dintre profesorii de la LPS Bihorul care reuşeşte să-şi pună amprenta în acest sport. An de an LPS Bihorul obţine rezultate în întrecerile juvenile dar, din păcate, continuitatea către seniori nu există şi asta în principal din cauza lipsei suportului financiar. Să sperăm că într-o perioadă rezonabilă de timp autorităţile locale şi mediul privat să se aplece mai mult spre finanţarea sportului astfel încât orădenii să poată vedea întreceri de înalt nivel în oraşul de pe Crişul Repede.