Cu doi jucători bihoreni în lot, selecționata României de minifotbal a obținut ieri calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European care se desfășoară în această perioadă, la Sarajevo. Tricolorii s-au impus cu 3-0 în fața Georgiei, în optimile de finală.

Ultima victimă a tricolorilor  în cadrul acestei competiții în care cuvântul de ordine pentru ai noștri este spectacolul a fost selecționata Georgiei, în cadrul optimilor de finală. România s-a impus cu scorul de 3-0 prin golurile marcate de Mircea Ungur ('5), Alexandru Nechita ('33) și Vlad Mocanu ('45). De menționat că la scorul de 2-0, tricolorii au avut și ceva șansă câtă vreme echipa adversă a ratat o lovitură de pedeapsă. În sferturile de finală, echipa noastră va înfrunta câștigătoarea meciului dintre Cehia, campioanna din 2018, și Bosnia Herțegovina, echipa gazdă.Partida dintre aceste două echipe s-a disputat ieri seara, după închiderea ediției. Până la această oră bilanțul tricolorilor la Euro 2024 cuprinde trei victorii și un rezultat de egalitate, după cum urmează: 9-0 vs Turcia, 5-2 vs Polonia, 0-0 vs Ungaria (Grupa D) și 3-0 vs Georgia (optimi). De menționat că echipa României a câștigat grupa din care a făcut parte. Tricolorii, care sunt campionii mondial en titre, au câștigat de șase ori Campionatul European de minifotbal (2010, 2011, 2012, 2013, 2014 și 2015) și au pierdut alte două finale, în 2018 și în 2022. Printere aceștia se află și bihorenii Marius Balogh și Andrei Șumălan

Lotul României la Europeanul de minifotbal: Dragoș Nițu, Ionuț Neacșa - Mircea Popa, Marius Balogh, Gabriel Dumitrașcu, Raul Dumitrovici, Vlad Mocanu, Vasile Pop, Alexandru Nechita, Viorel Șaim, Iulian Șîplăcan, Andrei Șumălan, Andrei Balea, Mircea Ungur și Cătălin Tineiu.