În turul inaugural la Openul Australiei, Simona Halep s-a impus greu în faţa sportivei Kaya Kanepi, 6-7 (2), 6-4, 6-2, câştigând primele seturi în meci oficial după o secetă începută în august 2018!

 

Românca şi-a luat revanşa în faţa jucătoarei estoniene (33 ani, 71 WTA), cea care a învins-o la US Open, cu 6-2, 6-4, în primul tur. De remarcat că baltica nu a mai jucat de la înfrângerea în faţa Serenei Williams în optimi la Flushing Meadows.

Fiecare jucătoare a reuşit cât 4 aşi, dar Kanepi a făcut 5 duble greşeli. Raportul mingilor de break a fost mai bun pentru baltică, 2 transformate din 4, în timp ce românca a avut 5/12 (42%). Kanepi a avut mai multe mingi direct câştigătoare (40-25), dar şi mai multe greşeli neforţate (62-19). Halep şi-a asigurat un cec de 105.000 dolari australieni şi 70 de puncte WTA

"Vă mulţumesc! Aţi fost fantastici, vă mulţumesc pentru ajutor. Mă bucur că am câştigat. Nu vreau să-mi amintesc acel meci (n.r. - înfrângerea cu Kaia Kanepi de la US Open 2018), ştiam ce trebuie să fac, ştiam că trebuie să fiu puternică, să am încredere. Sunt foarte fericită. Acum merg cu mai multă încredere (n.r. - în turul secund la turneul australian), o să fie la fel de greu, voi avea mult mai mult de muncă". Halep ştie cum să-şi apropie fanii, iar la final a dat o declaraţie care, mai mult ca sigur, i-a mişcat pe australieni: "Fiecare meci e greu. Oamenii de aici au fost foarte amabili cu mine. Îmi place Australia, sunt pe jumătate australiancă, pentru că am avut un antrenor australian. Multumesc, Darren, pentru toţi aceşti ani!", a declarat Halep după meci.

România duce trei sportivi în turul doi la Australian Open 2019: marţi, Simona Halep şi Marius Copil au confirmat aşteptările, s-au impus şi i s-au alăturat Irinei Begu în faza a doua de întreceri

Liderul mondial o va înfrunta în turul 2 pe americanca Sofia Kenin (37 WTA), care a trecut în prima rundă de rusoaica Veronika Kudermetova (111 WTA, venită din calificări) cu 6-3, 3-6, 7-5. Va fi primul duel direct între cele două tenismene.