Liderul clasamentului Seriei a 10-a din Liga a III-a la fotbal a sunat reunirea, primul antrenament din 2022 desfăşurându-se pe terenul sintetic de la Stadionul „Iuliu Bodola”, pe o ninsoare ca-n poveşti.

 

„Sper să ne ajutăm reciproc şi să creştem împreună”

Pentru că „cine se trezeşte devreme, departe ajunge”, Florin Farcaş, antrenorul CA Oradea, şi-a chemat elevii din vacanţă pentru a pregăti cât mai temeinic ultima parte a sezonului. Cu două pierderi majore suferite în pauza competiţională, atacantul Marius Hosu, plecat în Liga a V-a din Italia, şi fundaşul şi, totodată, căpitanul Cosmin Letan, care a renunţat la sportul de performanţă, CAO, prin cele trei transferuri, încearcă să suplinească despărţirea de cei doi importanţi componenţi ai echipei. „Avem trei noutăţi la reunire, jucători sub 25 de ani care au calitate şi potenţialul de a creşte astfel încât să suplinească despărţirea de cei doi jucători de bază. I-am rugat pe vechii componenţi ai echipei să îi primească bine pe cei nou-veniţi şi să îi considere ca fiind colegi mai vechi. Sper să ne ajutăm reciproc şi să creştem împreună. Ne dorim să facem o pregătire cât mai bună astfel încât în primăvară să continuăm seria rezultatelor pozitive obţinute în toamnă, acesta fiind unul dintre motivele pentru care ne-am reunit mai repede”, a declarat Laurenţiu Danşa, preşedintele Club Atletic Oradea.

 

„Să adunăm cât mai multe puncte”

Cele trei noutăţi din lot sunt: Sergiu Jurj, atacant sosit de la SCM Zalău, Ion Mihai, atacant sosit de la Ripensia Timişoara, şi Caludiu Petruş, fundaş central sau mijlocaş la închidere sosit de la Sportul Şimleu Silvaniei. Mai sunt de disputat trei etape până la finele sezonului regulat din Seria 10 a Ligii a III-a, CAO urmând să se dueleze cu Sportul Şimleu, acasă, Minaur Baia Mare, în deplasare, şi Lotus Băile Felix, acasă. „Parcursul din prima parte a sezonului a făcut ca obiectivul de calificare în playoff să fie deja atins astfel că ţinta noastră pentru ultimele trei partide este să adunăm cât mai multe puncte, deoarece în playoff se va intra cu toată zestrea acumulată în sezonul regulat. În linii mari cu acest lot de jucători vom aborda ultima parte a sezonului. Ne dorim să mai aducem un jucător pentru a suplini plecarea lui Letan, iar la capitolul plecări, doar dacă anumite cluburi vor insista pentru jucătorii utilizaţi mai puţin care, în cel mai rău caz, vor fi cedaţi doar sub formă de împrumut. Avem mare încredere în jucătorii pe care-i avem, deoarece ei sunt cei care au dus echipa pe locul I”, a mai afirmat Laurenţiu Danşa.

 

Programul amicalelor

Vizita medicală este programată pentru data de 20 ianuarie, iar perioada de cantonament, între 3 şi 11 februarie, aceasta urmând să se desfăşoare în Staţiunea Băile Felix. Până la primul meci oficial programat pe 12 martie, acasă, cu Sportul Şimleu Silvaniei, CAO are stabilite 8 partide de verificare, 4 în deplasare şi 4 acasă, cele aşa-zise de pe teren propriu urmând să se desfăşoare pe sinteticul din Salonta pentru a proteja gazonul de pe „Iuliu Bodola”.

 

Iată programul celor 8 amicale: vs. CAO 2 (22 ianuarie, la Salonta), vs. CFR Cluj 2 (29 ianurie, deplasare),vs. CSM Satu Mare (2 februarie, deplasare), vs. Gloria Cemei (12 februarie, Salonta), vs. Şoimii Lipova (19 februarie, deplasare), vs. CSC Dumbrăviţa (23 februarie, Salonta), vs. Crişul Chişineu Criş (26 februarie, deplasare) şi vs. FC Socodor (5 martie, salonta).

 

Lotul de jucători: Barabaş, Bob, Gheţe - Copil, Stan, Sotiuţ, Oşvat, Gheorghiţă, Chitaş, Mihai, P. Ianis, Gunie, Pop, Ardelean, Cârjan, Marina, Chindlea, Jurj, Hosu, Balint, Ioviţă, Cherman, Petruş, N. Lezeu, P. Lezeu, Chiş, Porumb şi Meşter. Antrenori: Florin Farcaş, Dorin Mihuţ şi Vlad Gheţe.