Echipa de fotbal Club Atletic Oradea continuă campania de transferuri cu scopul de a întări lotul de jucători cu care va ataca noul sezon al Ligii a IV-a care ca debuta pe 27 august. Ultimele trei noutăți sunt Laurențiu Criste, Dumitru Sabău și Vlad Negruțiu, toți trei fiind mijlocași de „meserie”.

 

Laurențiu Criste, „un jucător talentat și de perspectivă”

Cu un departament de comunicare excelent pus la punct, mult superior altor echipe cu pretenții, cei de la CAO anunță fiecare mutare pe care o fac pe piața transferurilor. Astfel, ultimele trei noutăți vin să întărească linia de mijloc a formației care va fi pregătită în sezonul viitor de către Ciprian Dianu. Mijlocașul central Laurențiu Criste este un beiușean de 17 ani, care a mai evoluat pentru LPS Bihorul și Lotus Băile Felix. „Ne întărim în continuare pe filiera Țării Beiușului și spre bucuria noastră am bătut palma cu încă un jucător talentat și de perspectivă. Este vorba despre Laurențiu Criste, fotbalist ce se simte în largul lui în linia mediană, unde poate avea atât sarcini defensive, cât și ofensive. Laurențiu este și el un produs al LPS Bihorul, unde a evoluat la nivel de Liga Elitelor, iar din returul sezonului trecut a fost și component al echipei de Liga a 3-a, Lotus Băile Felix, prin prisma colaborării dintre cele două cluburi sportive”, spun cei de la CAO despre noul lor jucător.

Dumitru Sabău - „echilibru și experiență”

Următorul transfer anunțat vine să aducă o notă de echilibru în ceea ce privește maturitatea echipei. Este vorba despre Dumitru Sabău, un mijlocaș defensiv de 31 de ani care a mai evoluat pentru alb-verzi în 35 de partide în care a marcat un gol. În cariera sa a mai trecut pe la CS Diosig și Unirea Valea lui Mihai. „Pe lângă tinerețe și efervescență, mai avem nevoie și de puțin echilibru și experiență, motiv pentru care revine în alb-verde nimeni altul decât Dumitru „Miti” Sabău, jucător ce poate evolua atât ca mijlocaș defensiv, cât și ca fundaș central. De ce revine „Miti” la CAO? Pentru că a pus umărul la renașterea acestui club și în 2017, iar de atunci i-a rămas un pic de alb și verde în inimă”, este descrierea făcută jucătorului de către CAO pe pagina de Facebook a clubului.

Vlad Negruțiu, „un vitezist”

Vlad Negruțiu este o altă noutate în lotul alb-verzilor pentru viitorul sezon. Mijlocașul stânga are 19 ani și s-a născut în localitatea Oșorhei. În trecut a mai îmbrăcat tricoul alb-verde în 6 partide în care a marcat o dată. Acesta a fost transferat de la Luceafărul Oradea, echipă cu care a evoluat în Liga a III-a în 20 de partide în care a înscris de două ori. În cariera sa a mai jucat pentru CS Oșorhei, FC Bihor și CSM Oradea. „Lotul nostru are încă un vitezist”, spun cei de la CAO despre Vlad Negruțiu care a debutat la seniori, în anul 2019, în tricoul „atleticilor”.