Cea mai bună tenismenă a Bihorului s-a oprit în turul II la BRD Bucharest Open, turneu dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari. Irina Bara (23 ani, nr. 151 WTA) a cedat în două seturi, 5-7, 2-6 cu mai experimentata slovenă Polona Hercog (90 WTA) după o oră şi 35 de minute.

 

Şteianca a avut o prestaţie bună în primul set în care a revenit de la 0-2 şi a condus cu 3-2 şi 4-3, dar nu s-a putut desprinde. Mai stăpână pe sine în momentele cheie, Hercog a făcut break la 6-5 și apoi a închis setul graţie, în principal, unui serviciu mai bun. Demoralizată şi obosită după programul încărcat din ultima perioadă, când  a disputat cinci meciuri în tot atâtea zile, Irina nu a mai putut face față adversarei sale în setul secund, slovena impunându-se cu 6-2.

Pentru parcursul de la openul bucureştean, Irina Bara s-a ales cu 30 de puncte WTA şi un premiu de 3.310 dolari.

În proba de simplu, mai rămăseseră ieri în cursă două românce. Mihaela Buzărnescu (25 WTA) a jucat aseară, după închiderea ediţiei, cu Tamara Zidansek (93 WTA),  în timp ce Sorana Cîrstea, 57 WTA, va evolua astăzi în turul secund împotriva Marynei Zavanska, 166 WTA.