În perioada 18-19 mai, pe Cluj Arena, s-a desfășurat etapa interjudețeană a Campionatului Național de Atletism pentru Copii, competiție organizată de Asociația Județeană de Atletism Cluj la care elevii Colegiului Național „Samuil Vulcan” din Beiuș au obținut 7 medalii.

Lotul deplasat de profesorul Cristian Dărăban a fost format din mai mulți componenți ai secției de atletism de la Colegiul Național „Samuil Vulcan”, aceștia întrecându-se cu peste 350 de sportivi de vârsta lor, proveniți din județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare și Sălaj.

După cum declara prof. Cristian Dărăban, „sportivii noștri ne-au reprezentat cu rezultate formidabile”. La U14, Ștefan Pantiș (elev al Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș) a ocupat locul III la 800 de metri plat, înregistrând un timp de 2 minute și 29 de secunde. În competiția U13, Ianys Oros (Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” Beiuș) s-a clasat pe locul III la săritura în lungime, cu 3,95 metri. Cele mai multe medalii le-au adus cei de la U12: Patricia Trif (Școala Gimnazială Nr. 1 Nucet) s-a impus în ambele probe de alergare, 50 de metri plat (cu 7 secunde și 80 de sutimi) și 300 de metri plat (52 de secunde și 1 sutime), Ioachim Fofiu (LVP „Nicolae Bolcaș” Beiuș) s-a clasat pe primul loc la 300 de metri plat (cu 50 de secunde și 31 de sutimi) și pe locul III la 50 de metri plat (7 secunde și 82 de sutimi), iar Ionuț Neica (Școala Gimnazială Nr. 1 Nucet) a venit al doilea la 300 de metri plat, cu un timp de 51 de secunde și 13 de secunde.

Pe lângă cele șapte medalii, sportivii secției de atletism a Colegiului Național „Samuil Vulcan” au obținut și alte rezultate meritorii. Astfel, la săritura în lungime, David Fenesi (Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu) a ocupat locul IV (U10), iar Vlad Pantiș (LVP „Nicolae Bolcaș”), locul VII, la categoria de vârstă U12. Încă trei performanțe meritorii au realizat alergătorii: Filip Fofiu (LVP „Nicolae Bolcaș”) a venit pe locurile IV și V în probele de 50, respectiv 300 de metri plat ale categoriei U10, Ionuț Neica a fost al cincilea în proba de 50 de metri plat U12, la fel ca Ianys Oros, la U13.

Antrenorul Cristian Dărăban a mai subliniat și că participarea la „interjudețeana” de la Cluj-Napoca le-a oferit tinerilor sportivi beiușeni ocazia „de a o întâlni pe atleta clujeancă Miklós Andreea, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba de 400 de metri plat”.

Cât privește următoarea competiție din calendarul secției de atletism a Colegiului Național „Samuil Vulcan”, prof. Cristian Dărăban a precizat că deja începe pregătirile pentru finala Campionatului Național de Atletism pentru Copii, care va avea loc la București, pe 1 și 2 iunie.