Una dintre marile sportive originare din Bihor, Gabriella Szucs, și-a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, retragerea din activitatea sportivă. Fosta internațională de handbal română, dar și maghiară, în 21 de partide, respectiv 96, a ajuns la capăt de drum în cariera sportivă.

 

O carieră încununată de succes

Gabriella Ibolya Szűcs-Bucur, acesta fiind numele complet, după căsătorie, s-a născut la Oradea, în urmă cu 37 de ani, și a moștenit dragostea pentru sport de la părintele său. Tatăl, Sándor Szűcs, fost jucător de fotbal la FC Bihor, provine din localitatea bihoreană Sâniob. Acesta a emigrat împreună cu familia sa chiar înainte de revoluție, în Ungaria, stabilindu-se în orașul Debrecen, unde ulterior au dobândit cetățenia maghiară. Gabi și-a început activitatea sportivă la formația maghiară DVSC Debrecen. Alături de echipa sa a obținut numeroase distincții în competițiile interne de junioare și senioare din Ungaria.

Ocupând în teren de preferință poziția de inter stânga, specialistă a fazei de apărare, jucătoarea, care are un palmares bogat cu echipele de club la care a evoluat dar şi la naţionalele Ungariei şi României, a fost componentă în ultimul timp a formației feminine de handbal HC Dunărea Brăila. Multiplă campioană națională (2009, 2010, 2014) cu Oltchim Râmnicu-Vâlcea, echipă cu care a ajuns în finala Ligii Campionilor EHF (2010), dar și cu HCM Baia Mare, a decis să pună punct carierei de performanţă.

„Mulțumesc handbalului pentru tot!”

„Bucurie, luptă, perseverență și răbdare. Multe lacrimi de bucurie dar și de tristețe câteodată, numeroase meciuri câștigate dar si unele pierdute, din fiecare am învățat că pentru a ajunge cu performanța la superlativ trebuie sa fiu dispusă să fac un sacrificiu permanent. Handbalul mi-a făcut mulți prieteni și cunostinte, mi-a prilejuit multe călătorii, două dintre ele mai importante: Olimpiada din China (2008) si Olimpiada din Brazilia (2016). Ambele cu două echipe naționale diferite! Ceea ce am experimentat însă ca o pierdere a fost timpul pe care l-am avut de petrecut fără familia mea. A sosit timpul să închei această perioadă minunată și aventuroasă după aproape 27 de ani! Aș dori să mulțumesc din suflet familiei mele pentru tot sprijinul pe care mi l-a acordat mereu, în special fetiței mele, prietenilor, profesorilor, antrenorilor, colegelor de echipă și, nu în ultimul rând, fanilor mei minunați! Mulțumesc pentru acest eveniment emoționant prietenei mele Elisabeta Lipă, vicepreședinte COSR, și domnului Alexandru Dedu, președinte FRH”, a transmis Gabi Szucs susținătorilor săi cu prilejul festivității de retrageregere.

Nouă suporterilor săi, iubitorilor sportului de pe semicerc, nu ne rămâne decât s-o felicităm și să-i mulțumim pentru activitatea sa din handbal și să îi urăm sănătate și succese în noile activități!