După promovarea fără probleme în Liga a IVa-a sub comanda antrenorului Dorin Boca, echipa de lângă „Apa Boiului”, Biharea Vașcău, a jucat prima partidă amicală în vederea pregătirii noului start de campionat, care se apropie cu pași repezi.

Din păcate, vășcăuanii, chiar dacă au promovat din punct de vedere sportiv în Liga a IV-a, vor continua tot în Liga a V-a, deoarece, se pare, nu s-au găsit resursele necesare pentru a face „pasul” în liga imediat superioară a județului. În condițiile date mai mulți jucători au anunțat conducerea clubului că nu vor mai continua la Vașcău, îndreptându-și pașii spre alte zări. Lupașcu, Covășdan, Briciu, Blaga, Bărăian, au părăsit definitiv echipa, dar mai sunt câțiva jucători care încă nu au dat un răspuns ferm conducerii dacă vor mai continua sau nu. Vulcanicul antrenor Dorin Boca nu s-a înțeles cu diriguitorii echipei părăsind și el dreptunghiul verde de la „Cou” unde a înregistrat ultima performanță, promovarea. În urma unei discuții purtate, Dorin Boca a fost destul de zgârcit în afirmații, iar răspunsurile la cele câteva întrebări puse au rămas fără nici măcar o explicație. În fine, a fost dorința lui pe care am fost nevoit să o respect. Totuși, cei care susțin echipa Biharea Vașcău, în special Primăria și Consiliul Local Vașcău, și-au propus înregimentarea unor jucători tineri, în special din zonă, dar și de a oferi șansa multor juniori locali de a face pasul la echipa mare. Și banca tehnică este supusă, deocamdată, provizoratului, fiind compusă din Ciprian Magda și Dănuț Micula, conducerea dorind și o colaborare cu aceștia dar și instalarea unui antrenor cu experiență. Duminică în primul meci amical în garnitura vășcăuanilor au jucat și trei posibile transferuri, Botan, Torok, Tirla, (toți de la CSO Ștei), dar și câțiva juniori, fiind prezenți și jucători din vechea gardă. Partener de întrecere a fost echipa din județul Arad, AS Vârfurile, ocupanta locului opt, din Liga a VI-a, la finalul campionatului recent încheiat. Victoria a aparținut gazdelor cu scorul de 6-2 (2-0), după un meci în care diferența de valoare a fost una vizibilă, însă scopul meciului a fost atins, după cum afirma Ioan „Ness” Porge. Au marcat Bulcău (13), A. Sabău (39), E. Rădac (53), Botan (60), Tudoran (71, 73), respectiv Nicodin (55), S. Igreț (75), D. Crainic (85).

Biharea Vașcău: Molnar - P. Rădac, Deva, R. Tirla, A. Sabău, Botan, Bulcău, E. Rădac, Belea, Teglaș, Ladar. Au mai jucat: Bara, Tudoran, Creț. Antrenori: Ciprian Magda și Dănuț Micula.

AS Vârfurile: Liță - Negru, Betea, Sima, Tomșa, Șerb, Nicodin, D. Crainic, Ghilea, S. Igreț, C. Igreț. Au mai jucat: Zoica, Fl. Crainic. Antrenor: Cristian Roț.