După succesele cu FC Porto și Sporting Lisabona, baschetbaliștii bihoreni încearcă să câștige și împotriva Benficăi, în Portugalia, într-o partidă care se va desfășura astăzi, cu începere de la ora 23.00. Partida contează pentru etapa a 4-a din Grupa K a FIBA Europe Cup.

În ciuda faptului că Benfica Lisabona vine după trei eșcuri suferite în ultimele 5 partide, toate trei contabilizate în fața marii rivale, campioana Sporting Lisabona, Benfica este cotată drept favorită de către casele de pariuri sportive în partida cu CSM CSU Oradea. Situțaia este posibilă, deoarece bihorenii au arătat că sunt complet ieșiți din forma sportivă avută la finele lui 2021 până la momentul infectărilor cu Covid-19. De la revenirea pe parchet, Oradea a pierdut acasă cu CSO Voluntari și s-a chinuit în deplasare cu modesta CSU Târgu Jiu, în cele două partide susținute în campionatul intern. Acestea sunt datele problemei care i-au determinat pe experți să considere că ardelenii pornesc cu șansa a doua în jocul de la Lisabona. Linia de clasament a gazdelor de astăzi în Grupa K a Europe Cup este catastrofală, alb-roșii pierzând toate cele trei jocuri avute. În schimb, echipa pregătită de către Cristian Achim a arătat excelent în această fază a competiției, câștigând acasă cu Benfica și în deplasare cu Sporting. Partida cu polonezii de la Trefl Sopot a fost amânată pentru data de 5 februarie din cauza Covid-19.

Benfica a pierdut cu Sporting de 3 ori în 18 zile

Ultima partidă oficială a portughezilor a avut loc duminică în finala Cupei Ligii pe care Benfica a pierdut-o 66-64 în fața lui Sporting Lisabona. De menționat că în decurs de 18 zile luna aceasta, Benfica a suferit trei înfrângeri în tot atâtea dispute cu rivalii de la Sporting în partide din campionat, Europe Cup și Cupa Ligii portugheze. Dintre cei 15 baschetbaliști din lotul Benficăi, 5 sunt americani și 2 tunisieni, restul fiind autohtoni. Cel mai reprezentativ dintre aceștia este Aaron Broussard, fostul echipier al orădenilor, care a avut o prestație modestă în ultima partidă susținută de echipa sa marcând doar trei puncte în mai bine de jumătate de meci. Benfica Lisabona are 27 titluri de campioană a Portugaliei (cea mai titrată din istorie, ultimul în 2017), 22 Cupe ale Portugaliei și 14 SuperCupe ale Portugaliei. Orădenii s-au deplasat pentru meciul cu Benfica în cursul zilei de luni, nu înainte de a fi testați pentru depistarea Covid-19. Toate testele au ieșit negative astfel că roș-albaștrii se vor prezenta la meci cu tot ce au mai bun în acest moment la echipă. Partida va fi transmisă în direct pe canalul YouTube FIBA - The Basketball Channel.