După recitalul cu CSU Sibiu, baschetbaliştii orădeni au făcut un nou meci de excepţie, mai cu seamă finalul, în deplasare, cu BCM U Piteşti. La capătul unui joc în care au remontat un deficit de 20 de puncte avut cu 7 minute înainte de final, roş-albaştrii s-au impus, după prelungiri, cu 98-93 (23-17, 17-26, 11-22, 30-16, 17-12) într-o partidă contând pentru etapa a 29-a.

 

A fost meciul în care Martin Zeno a avut cea mai bună prestaţie în actualul sezon, americanul fiind lider la toate cele trei capitole: puncte - 28, recuperări - 7 şi pase decisive - 6. Oradea a început bine şi a controlat primul sfert având un avantaj de 6 puncte după primele 10 minute. A urmat o perioadă nefastă până cu 7 minute înainte de final, atunci când tabela de marcaj indica 71-51 pentru echipa gazdă. Ce a urmat a fost ceva ce rar se vede pe terenurile de baschet, după cum recunoştea inclusiv Cristian Achim în conferinţa de presă. Cu o defensivă extraordinară şi cu mare inspiraţie pe fazele de atac, orădenii au înscris nu mai puţin de 30 de puncte, încasând doar 10 în intervalul de timp rămas până la final. Mai mult, productivitatea orădenilor a venit exclusiv din acţiuni, CSM CSU nebeneficiind de nicio aruncare liberă în cele 7 minute de joc rămase. La finalul timpului regulamentar, scorul a fost 81-81, iar în cele 5 minute de prelungiri, orădenii au reuşit să se impună cu 17-12. Aşadar, succes important pentru bihoreni, care astfel îşi consolidează poziţia a patra din clasament şi se menţin în siajul Stelei, a treia clasată. Eşecul din acest meci şi probabil maniera au determinat conducerea BCM U Piteşti să-i rezilieze contractul antrenorului Hristu Şapera.

 

Cu CSU Sibiu, mâine, de la ora 17.50

În continuare, baschetbaliştii pregătiţi de Cristain Achim au programat, mâine, de la ora 17.50 (Digi Sport 4), un nou joc în deplasare, pe terenul liderului, CSU Sibiu. Echipa de pe Cibin a arătat o formă deosebită în actualul sezon fiind una dintre pretendentele certe la câştigarea campionatului. Până la ora partidei de mâine, cele două formaţii s-au înfruntat de trei ori, două dintre jocuri fiind adjudecate de către sibieni şi unul, ultimul, fiind categoric câştigat de către roş-albaştri. Orădenii au făcut practic instrucţie cu elevii pregătiţi de Dan Fleşeriu care au încasat la Oradea nu mai puţin de 104 puncte. Aceştia au pierdut la o diferenţă de 26 de puncte (104-78) venind în Bihor din postura de lideri ai Ligii Naţionale. Fără Pasalic accidentat, dar cu Zeno şi Gajovic în evidentă creştere de formă, Oradea îşi joacă şansa în faţa unei formaţii care în continuare se află pe prima poziţie a clasamentului şi care beneficiază de suportul unei galerii deosebite. În ultima rundă, CSU Sibiu a pierdut în deplasare 77-73 duelul cu Steaua Bucureşti.

BCMU FC Argeș: Porter Troupe 17 (4×3), Ciotlăuș 5 (1×3), Kostoski 15 (3×3), Agafonov 30 (2×3), Sánta 10, Corpodean, Russell 8, Nuutinen 3 (1×3), Person 5 (1×3). Nu au jucat: Căprărescu, Kilzen.

Antrenor: Hristu Șapera.

Asistent: Andrei Ziguli.

CSM CSU Oradea: Nicolescu 5 (1×3), Denison 11 (1×3), Kariniauskas 5 (1×3), Valeika 5, Richard 10, Țîbîrnă 4, Mandache 16, Gajovic 14 (4×3), Zeno 28 (4×3), T. Fometescu. Nu a jucat Gavrilă.

Antrenor: Cristian Achim.

Asistenți: Milan Mitrovic, Marius Marinău.