Victoria importantă obținută la Istanbul în FIBA Europe Cup a fost dublată de o alta reușită în deplasare, la Pitești, în Liga Națională de baschet masculin. Astfel, campioana României s-a impus 71-83 (19-14, 15-24, 18-24, 19-21) în fața lui BCM U din localitate reușind cel de-al doilea succes în campionatul intern, primul obținut pe teren extern într-un meci contând pentru etapa a 4-a din LNBM.

Doar primul sfert al partidei din Sala Sporturilor „Trivale” a fost sub semnul echilibrului, asta din cauza unor inexactități din jocul campioanei. Pe parcursul primelor 10 minute, de la orădeni s-au evidențiat Valeika și Fometescu, cei doi marcând împreună 12 puncte. Cu un joc solid atât în defensivă cât și în ofensivă, Broussard a fost cel care a contribuit la revenirea orădenilor la conducerea jocului. Pe parcursul acestei părți a partidei, Oradea a reușit un parțial de 10-0 care i-a impus definitiv la conducere. La finalul primei reprize, roș-albaștrii aveau un avantaj de 4 puncte (38-34). Și mai consistentă a fost evoluția echipei oaspete în sfertul al treilea atunci când CSM-ul a avut acțiuni cursive în atac, ceea ce le-a permis aruncătorilor să aibă oportunități necontestate. Oradea a avut ritm și a prestat un joc defensiv excelent ceea ce a făcut ca diferența de pe tabela de marcaj să crească la 14 puncte la jumătatea sfertului al treilea. Cu toate acestea, până la intrarea în secvența decisivă, gazdele au mai redus din diferență, scorul după 30 de minute fiind 62-52 în favoarea echipei pregătite de Cristian Achim. Cu Richard, care s-a evidențiat în deschiderea sfertului patru, cu apărarea care a fncționat la cote optime și cu mai multe recuperări în ofensivă, Oradea a gestionat perfect finalul de meci astfel că formația bihoreană obține cel de-al doilea succes stagional punând totodată o mare presiune pe conducerea formației argeșene care probabil că va lua în calcul posibilitatea de demitere a antrenorului Florin Nini, cel care are un debut de sezon nereușit în această calitate cu 3 înfrângeri și doar o victorie, fiind cotestat de către fanii alb-violeților.

Valeika a reușit un double-double

Remarcatul partidei cu BCM U Pitești este Arturas Valeika, lituanianul reușind un double-double cu cele 14 puncte marcate și 10 recuperări reușite. El a mai adunat o pasă decisivă, dar și un turnover și a avut 6/10 din acțiune și 2/2 la libere, pentru +20 la eficiență. De la gazde s-a evidențiat fostul „orădean”, Goran Gajovic, cel mai bun marcatoral partidei cu 17 puncte.

Pentru CSM CSU rmează un nou joc în Europe Cup, în deplasare, cu Fribourg Olympic, campioana Elveției. Partida se va disputa miercuri, de la ora 21.00, aceasta putând fi vizionată în direct pe calalul youtube al FIBA.

CSM CSU Oradea: Richard 9 puncte (3×3p), Broussard 16 (2×3p), Watson 10, T. Fometescu 9 (1×3p), Barnette 5, Valeika 14, Petrescu 4, Baciu 2, Zekovic, Markovic 14 (2×3p) și Meluț. Antrenor: Cristian Achim.