Fără Pasalic (menajat din cauza unei probleme la umăr), Denison și Zeno, baschetbaliștii au pierdut și revanșa cu BC Timișoara. Astfel, la capătul unei partide pe care au controlat-o aproape în totalitate, bănățenii s-au impus 86-74 (25-21, 25-17, 14-22, 22-14) în cadrul etapei a 19-a din Liga Națională.

În ciuda înfrângerii, Kris Richard a ieșit încă o dată la rampă demonstrând că are „ficat” pentru a juca în derby-uri. Americanul a fost cel mai bun marcator al meciului cu 25 de puncte, totodată el reușind 6 recuperări și 4 pase decisive. Un câștig important pentru CSM CSU în perspectiva playoff-ului unde împreună cu Martin Zeno, dacă se va recupera complet până atunci, ar putea forma un duo de neoprit. Revenid la jocul de la Timișoara, roș-albaștrii au evoluat modest în trei dintre cele patru sferturi. Singura secvență a meciului în care s-au ridicat la nivelul așteptat a fost în sfertul al treilea.

Evoluție bună doar în sfertul 3

În minutul 5 gazdele se desprinseseră la 8 puncte (13-5) dar orădenii au revenit și, în minutul 8, s-au apropita la doar un punct (17-16). Pe parcursul sfetului al doilea, băieții pregătiți de Tudor Costescu și-au creat 14 puncte avantaj (44-30) în minutul în minutul 17, până la finalul primei reprize oaspeții reușind să reducă doar două puncte din acest ecart (50-38). A urmat sfertul al treilea în care Oradea a arătat de ce reprezintă o forță în baschetul românesc, bihorenii reușind să egaleze la 60 în minutul 29. Totuși trebuie menționat că în urmă cu 4 zile BC Timișoara reușise o victorie de senzație după ce a surmontat un deficit de 25 de puncte chiar pe terenul echipei Steaua, iar efectele acelui efort fizic nu aveau cum să nu se resimtă în acest meci. Din păcate pentru iubitorii baschetului orădean, gazdele și-au revenit în secvența decisivă în care CSM CSU nu a fost capabilă să înscrie în primele 4 minute. Cu toate că nici timișorenii nu au fost foarte productivi în acest interval, diferența de pe tabelă a crescut încet, dar sigur. Cu 5 minute înainte de final, BC s-a desprins la 13 puncte (76-63) și soarta partidei era practic pecetluită. La ultimul fluier al brigăzii de arbitri, tabela a indicat 86-74 pentru formația gazdă, astfel că Timișoara urcă provizoriu pe locul al doilea în Liga Națională.

Calificați în Top 6

Cu 32 de puncte acumulate, CSM CSU (locul al 3-lea) și-a asigurat prezența în grupa 1-6 din faza a doua a campionatului după ce SCM U Craiova a pierdut 72-79 dipsuta de pe teren propriu cu CSU Sibiu. În aceste condiții, chiar dacă echipa pregătită de Cristian Achim ar pierde toate cele trei partide rămase de disputat, ea nu ar mai putea cădea mai jos de locul al 6-lea.

În următoarea etapă, luni de la ora 18.00, CSM CSU va primi în Arena „Antonio Alexe” vizita lui BCM U Pitești, formația de pe locul al 5-lea.

BC Timişoara: Drăguşin 7 puncte, T. Gheorghe 7, Jeremic 17 (3×3p), Komatina 10, Burdgess 7 (1), Popa Calotă 15 (2), Mijajlovic 5, Diaz 16, Stevanovic 2. Antrenor: Tudor Costescu

CSM CSU Oradea: Nicolescu 6 (2×3p), Gajovic 11 (1), Kariniauskas 11 (1), Valeika 5, Richard 25 (2), Ţîbîrnă 10 (1), Mandache 2, Nikolic 4. Antrenor: Cristian Achim.

Alte rezultate înregistrate în etapa a 19-a: Timba Timişoara – Politehnica Iaşi 83-77, BCMU Piteşti – BC Mureş 111-60 și Phoenix Galaţi – Dinamo Bucureşti 110-46. Meciul U BT Cluj-Napoca – Steaua București va fi reprogramat.