De două luni, Baza Sportivă Tineretului nu mai cunoaşte forfota şi agitaţia generată de competiţiile de minifotbal. În aşteptarea unor vremuri mai bune şi mai sigure, la terenurile sintetice se execută, cu un utilaj modern, lucrări de întreţinere.

Va urma „cosmetizarea” şi igienizarea vestiarelor şi îmbunătăţirea iluminatului la terenuri. „Am profitat de această perioadă și am făcut întreținerea anuală de bază, completând cu granule de cauciuc suprafețele de joc. Urmează să continuăm cu lucrări la instalația de nocturnă și la vestiare. Așteptăm să putem reîncepe campionatele, iar acest lucru sperăm să se întâmple în 1 iunie sau cel târziu 15 iunie. Minifotbalul este printre sporturile de amatori care ar putea relua activitatea printre primele, având în vedere numărul mai redus de jucători implicați”, a afirmat Spiros Baltsavias, organizatorul campionatelor județene sub egida Federației de Minifotbal din România (FMR).

Administratorul Bazei Tineretului speră ca actuala ediţie de campionat să fie încheiată pe teren. „Echipele sunt nerăbdătoare să reînceapă. Zilnic primim telefoane de la reprezentanții echipelor implicate în campionatele pe care le organizăm. La Liga 2 și Liga 3, precum și în campionatelor firmelor și instituțiilor publice am putea continua până la sfârșitul verii. Liga 1 va depinde de calendarul fixat de FMR, iar în funcție de acesta, vom decide și noi pe plan local cum se va finaliza primul eșalon. Cel mai probabil, fazele finale la nivel național ale campionatului se vor desfășura în septembrie. Până la urmă, e importantă sănătatea tuturor. Ideea e că suntem pregătiți pentru reînceperea campionatelor de minifotbal. Sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, a mai spus Spiros Baltsavias.