CSM CSU Oradea arată o formă deosebită în perioada de pregătiri în care a obţinut cel de-al treilea succes din tot atâtea posibile. La capătul unei partide în care a evoluat excelent atât din punct de vedere al jocului colectiv, cât şi al intensităţii defensive, roş-albaştrii s-au impus la Belgrad, în faţa lui Dynamic cu scorul de 70-66.

Cum jocurile din Liga Campionilor nu prevăd obligativitatea utilizării jucătorilor autohtoni de o anumită vârstă, Cristian Achim a început partida cu Dynamic în următoarea formulă: Watson, Broussard, Barnette, Zekovic și Valeika. Deşi au fost foarte energici în defensivă, Valeika şi, ulterior, Markovic acumulând împreună 5 greşeli personale, sârbii au câştigat primul sfert cu 21-17. În sfertul al doilea bihorenii au fost mult mai exacţi în apărare graţie în special lui Richard, Watson şi Broussard fapt care a condus la răsturnarea rezultatului, 41-37 pentru campionii României la jumătatea partidei. Tot în acest interval de timp Valeika a acumulat 4 greşeli personale. Nivelul de intensitate în defensivă a fost şi mai ridicat după reluare astfel că Oradea a încasat doar 8 puncte în acest interval de timp, scorul la intrarea în secvenţa decisivă fiind 55-45 pentru CSM CSU. Sfertul patru a fost deschis de către orădeni care s-au distanţat la 12 puncte (57-45), dar imediat gazdele au ripostat cu un parţial de 8-0. Apoi a urmat o premieră în carieră pentru Giordan Watson care a fost eliminat pentru două greşeli antisportive. În continuare Nicolescu şi Zekovic au marcat fiecare câte un coş de la distanţă, ducând-şi din nou echipa la un ecart de 10 puncte care s-a dovedit a fi suficient în economia finală a partidei. Zekovic şi Richard au fost principalii marcatori ai CSM-ului cu câte 13 puncte, următorii realizatori fiind Wtason şi Broussard, fiecare cu 8 puncte.

Ieri, după închiderea ediţiei, CSM CSU a disputat cel de-al doilea joc de verificare din capitala Serbiei în compania lui FMP Belgrad, o formaţie care a evoluat în playoff-ul primei ligi din această ţară.