Echipa de polo CSM Oradea a reuşit să întrerupă hegemonia Stelei pe plan intern instaurată din 2016. Gruparea orădeană le-a suflat rivalilor Cupa României, chiar în bazinul acestora, după o finală dramatică, decisă la loviturile de departajare, scor 12-11 (4-2, 1-4, 1-0, 2-2; 4-3).

CSM a început lansat finala, conducând cu 3-0 şi cu 4-2 la sfârşitul primului sfert. A fost apoi rândul steliştilor să aibă o perioadă mai fastă şi să preia conducerea cu 6-5 la jumătatea partidei. Sfertul trei a fost mai echilibrat, cu ambele echipe mai atente în faza de apărare. CSM a reuşit să nu primească gol, iar în ultimele secundă chiar a izbutit să egaleze la 6. În secvenţa decisivă, Steaua s-a desprins la două "lungimi" (8-6) şi se părea că problema învingătoarei era rezolvată. Orădenii nu au renunţat, însă, la luptă şi au redus diferenţa (8-7), pentru ca în penultima secundă Vlad Georgescu să înscrie golul egalizator (8-8). Reuşita a zdruncinat serios moralul steliştilor, care şi-au pierdut concentrarea, ratând două aruncări de la cinci metri, prin Marinic (bară) şi Vătrai, parată de portarul Gojko Pijetlovic.   În schimb, poloiştii de la CSM şi-au păstrat calmul, Vlad Georgescu, Inaba, Szabo şi Popoviciu, având execuţii sigure, astfel că echipa orădeană şi-a trecut a patra Cupă a României în palmares după succesele din  2012, 2013 şi 2016. "Iată că a venit și rândul nostru să ne bucurăm, să sărbătorim victoria în bazinul adversarei. Este un succes important pentru noi, care ne permite să abordăm meciurile cu Ortigia cu un moral ridicat”, a declarat Dorin Costrăș, antrenorul principal al CSM Oradea.

Locul 3 a revenit Coronei Braşov, care a dispus de Dinamo Bucureşti, cu 7-2.

Marcatorii finalei: Yusuke Inaba – 3 goluri, Alex Popoviciu – 2 goluri, Ferenc Czenk, Roland Szabo și Vlad Georgescu – 1 gol fiecare (CSM Oradea) / Marinic 4+0, Vătrai 1+0, Fulea 1+1, Goanță 1, Iudean 1, Kapotsis 0+1, Prioteasa 0+1.

Din lotul CSM au mai făcut parte Pijetlovic, R. Gavriş, N. Ilisie, H.Ilisie, Kovats, Colodrovschi, R. Georgescu, Dobre, Remeş. 

Pentru câştigătoarea Cupei României urmează un test în semifinalele LEN EuroCup, cu CC Ortigia (Italia).  Meciul tur va avea loc sâmbătă, 22 februarie, de la ora 18.00, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", iar returul, în 4 martie, în Italia.